Debitant junak Napolija, sjajni Slovenac spasio Inter, na Friulliju je Bog i dalje neuništivi Toto (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 31.08.14. | 22:47

Otvaranje nove sezone Serie A nije ponudilo prevelika iznenađenja...

Nakon što su ostali bez Lige prvaka, nogometaši Napolija iznenađujuće dobro krenuli su na Marassiju kod Genoe. Već u 3. minuti vodstvo im je donio Callejon, ali pet minuta prije odlaska na odmor izjednačio je Pinilla, zabivši prvijenac u debiju za Grifone. Dugo je tih 1:1 stajalo na semaforu, a kad se činilo da će završiti podjelom bodova za veliko slavlje Napolija poentirao je njihov debitant De Guzman, i to u 95. minuti!

Inter je kod Torina odigrao bez golova, a svih 90 minuta odradio je Mateo Kovačić. Najveću priliku imao je domaćin u 20. minuti, ali Larrondo nije iskoristio jedanaesterac. Obranio je njegov udarac Samir Handanovič, kojem je to bio nevjerojatni 14. 'skinuti' penal u posljednjih pet sezona u Serie A. Slovenac u tom periodu ima dvostruko više obranjenih kaznenih udaraca od bilo kojeg drugog vratara. 

Neuništivi Toto Di Natale, nedavno strijelac pet komada u Kupu, potvrdio je dobru formu s oba pogotka Empoliju u domaćem slavlju Udinesea 2:0, koje je Igor Bubnjić promatrao s klupe.

I dok je Empoli bio primoran potpisati poraz, preostala dva nova prvoligaša bila su uspješnija. Cesena je s 1:0 golom Alexa Rodrigueza u 35. minuti dobila Parmu, a Palermo je istim rezultatom vodio protiv Sampdorije sve do sudačke nadoknade kada gosti izjednačuju unatoč igraču manje.

Svoj povratak u Serie A, Zdenek Zeman obilježio je utakmicom sa 'samo' dva gola kod Sassuola. Međutim, njegov Cagliari uzeo je bod, i to zahvaljujući pogotku Saua u 44. minuti. Gostujući napadač poništio je prednost koju je domaćinu samo dvije minute ranije donio Zaza. Unatoč ta dva gola u svega 120 sekundi, nekim čudom do samog završetka više nije bilo pogodaka. Šime Vrsaljko debitirao je za Sassuolo u 83. minuti, zamijenivši Sansonea.

SERIE A, 1. KOLO:

Subota
Chievo – Juventus 0:1 (Biraghi 7' – autogol)
Roma – Fiorentina 2:0 (Nainggolan 28', Gervinho 90')

Nedjelja
Milan – Lazio 3:1 (Honda 7', Muntari 56', Menez 64' (11m) / a.g. Alex 67')
Atalanta – Verona 0:0
Cesena – Parma 1:0 (A. Rodriguez 38')
Genoa – Napoli 1:2 (Pinilla 40' / Callejon 3', De Guzman 90+5')
Palermo – Sampdoria 1:1 (Dybala 7' / Gastaldello 90+1')
Sassuolo – Cagliari 1:1 (Zaza 42' / Sau 44')
Torino – Inter 0:0
Udinese - Empoli 2:0 (Di Natale 57' i 62')

(Foto: Action Images)


Tagovi

NapoliGenoaTorinoInterMateo KovačićSamir HandanovičCagliariZdenek ZemanSassuoloŠime VrsaljkoUdineseAntonio Di Natale

Ostale Vijesti