Foto: Action Images
Foto: Action Images

Debakl Reala: Šahtar bez deset prvotimaca iščupao pobjedu nakon VAR snimke (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.10.20. | 19:41

Dramatična završnica u Madridu i velika pobjda Ukrajinaca.

Šahtar iz Donjecka je priredio veliko iznenađenje u Madridu gdje je pobijedio favorizirani Real rezultatom 3:2.

Da stvar bude zanimljivija, na poluvremenu je rezultat bio 3:0, a Ukrajincima je nedostajalo čak deset prijavljenih igrača za ovo natjecanje, zbog pozitivnog nalaza na koronavirus. Prema UEFA-inim propisima utakmica se nije mogla odgoditi jer su im preostala još 13 igrača koji mogu igrati, a izostali su nositelji igre poput Taisona, kapetana Pyatova, dokapetana Stepanenka, stopera Matviyenka, Juniora Moraesa, kao i Yevgena Konopljanke te Kryvcova i Kovalenka.

Kraljevski klub za koje od prve minute igre Luka Modrić, načeo je Dinamov lanjski „krvnik“ Tete u 29. minuti, a još uvijek šokirane prvake Španjolske dodatno je dotukao autogol Raphaela Varanea četiri minute kasnije.

Potpuno grogirani momci Zinedinea Zidane dobili su i treći gol u mreži Thibauta Courtoisa u 42. minuti kada je Solomon zabio na asistenciju Tetea.

Prvi gol pogledajte na sljedećem linku.

Drugi gol pogledajte na sljedećem linku.

Treći gol pogledajte na linku.

U drugom poluvremenu nogometaši Reala ubacuju u brzinu više te u roku pet minuta, od 54. do 59. minute dolaze do smanjenja zaostatka.

Sjajna golčina Modrića načela je mrežu 19-godišnjeg vratara Anatolija Trubina, a Vinicius Junior samo 14 sekundi nakon ulaska u igru zabija za 3:2. Brazilac je ovim golom srušio rekord koji su dijelili Lars Ricken i Andy van der Meyde za igrače koji su zabili netom po ulasku s klupe za pričuve, a rekord je srušen za jednu sekundu.

Utakmica, u kojoj je Modrić izašao iz igre u 70. minuti, imala je dramatičnu završnicu u kojoj je VAR odlučivao o bodovima. Igrala se sudačka nadoknada kada je Federico Valverde zabio s vrha šesnaesterca. Međutim, ispred mladog golmana Trubina bio je Vinicius Junior u ofsajdu te iako nije dirao loptu, on je utjecao na igru i smetao mlađahnom vrataru. Nakon pregleda snimke, srpski sudac Jovanović opravdano je poništio gol.



Ostale Vijesti