De Ligt već zaboravljen, Ajax našao njegovu zamjenu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.07.19. | 18:14

Nizozemski Telegraaf sigurno ima provjerene informacije.

Dvojica ponajboljih igrača Ajaxa i dvojica ponajvećih mladih talenata u svijetu nogometa Frenkie De Jong i Matthijs De Ligt od sljedeće godine više neće biti Kopljanici te je Ajax praktički u jednom prijelaznom roku izgubio srce i mozak svoje momčadi.

Svima je bilo jasno kako su ova dvojica prerasli Erediviziju te kako je samo pitanje trenutka kada će neki od velikana odriješiti kesu za njihove usluge. Bankovni račun ovih dana izgleda nestvarno velik budući da je De Jong novi igrač Barcelone, dok će De Ligt sljedeće sezone nositi dres Juventusa (iako transfer još uvijek nije službeno potvrđen).

Ali, Kopljanici su svoje navijače navikli na odličan nogomet te kako kvaliteta igre ne bi patila u nadolazećoj sezoni iznimno je bitno ojačati svoj igrački kadar.

Osim de Jonga i De Liga treba spomenuti i odlaske Wobera u Sevillu, Sinkgravena u Leverkusen i Cernyja u Utrecht za što su dobili ukupno 16,25 milijuna eura. Dodajmo tome 75 milijuna od de Jonga i isto toliko koliko se nagađa da će Juve uplatiti za De Ligta, jasno je kako novaca u glavnom gradu Nizozemske nipošto ne fali.

Četvoricu igrača su zasada doveli, a riječ je o Kik Pierieu iz Heerenveena (5 milijuna eura), Lisandru Martinezu iz Defense (7 milijuna ura), Razvanu Marinu iz Standarda (12,5 milijuna eura) i Quincyu Promesu, 27-godišnjem nizozemskom reprezentativcu koji je došao za 15,7 milijuna eura iz Seville.

Posljednje informacije po pitanju ulaznih transfera govore kako je meksički branič Edson Alverez dogovorio petogodišnju suradnju sa najtrofejnijim nizozemskim klubom.

Alvarez je 21-godišnji središnji branič, a može odigrati i na poziciji defenzivnog veznog. U svojoj karijeri branio je boje samo jednog kluba, a to je meksička America, za koju je do sada upisao 113 nastupa, a može se pohvaliti i sa pet postignutih pogodaka.

Alvarez je tip stopera kakvog žele u Ajaxu, a to je netko tko je brz, ima dobru igru nogom te je jako dobar u postavljanju odnosno čitanju igre.

Transfer bi trebao biti zgotovljen u narednih nekoliko dana, a kada pogledamo ulazne transfere Kopljanika za nadolazeću sezonu možemo zaključiti samo jedno – Ajax itekako misli ozbiljno, sa ili bez svoja dva najveća talenta.

(foto:Reuters)

 


Tagovi

Edson AlvarezAjaxBarcelonaFrenkie de JongMatthijs de Ligt

Ostale Vijesti