IPA Pixsell
IPA Pixsell

De Kuip je Pandurovo dvorište, Riječanin zaustavio sve pokušaje prvaka, za Fortunu debitirao Halilović

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 18:42

Gosti su od 25. minute imali igrača više, ali za njih je svakako uspjeh što su De Kuip uspjeli napustiti neporaženi.

Branitelj naslova prvaka Nizozemske, Feyenoord, sezonu 23./24. otvorio je domaćim remijem protiv Fortune Sittard. Za gostujuću momčad svih 90 minuta odradili su Ivor Pandur i bivši bek Dinama Ivo Pinto, dok je Alen Halilović na terenu bio do 86. minute.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Feyenoord je u utakmicu ušao kao veliki favorit, ali na kraju ipak nisu uspjeli doći do pobjede. Najveće zasluge za Fortunin bod ima Ivor Pandur koji je na utakmici upisao šest obrana, ali i desni bek momčadi iz Rotterdama Bart Nieuwkoop koji je u 25. minuti zaradio izravni crveni karton.

Domaćin je usprkos igraču manje kreirao nekoliko velikih prilika, ali Ivor Pandur je sve njihove pokušaje uspio zaustaviti. Podsjetimo, Riječaninu je De Kuip očito mjesto sreće budući da je i posljednji put kad je njegova momčad igrala na tom stadionu bio sjajan. Fortuna je prošle sezone na De Kuipu odigrala 1-1, a Pandur je tada skupio 10 obrana. Danas ih je imao nešto manje, ali je zato upisao 'clean sheet'.

Važno je naglasiti kako je dobru utakmicu odigrao i Alen Halilović kojem je ovo bio prvi start u natjecateljskoj utakmici još od studenog prošle godine kad odradio skoro cijelu utakmicu u dresu Rijeke u velikom domaćem porazu momčadi s Kvarnera od Dinama (2-7). Halilović je u siječnju raskinuo ugovor s Riječanima budući da je bio blizu transfera u Aris, ali nakon što se to nije dogodilo, narednih pola godine bio je u statusu slobodnog igrača.

U Fortunu je stigao prije nešto manje od mjesec dana, a već po prvim pripremnim utakmicama se dalo naslutiti da bi mogao biti veliko pojačanje za nizozemsku momčad. Danas je protiv Feyenoorda odigrao vrlo dobro, a to će mu svakako biti motiv više da u nadolazećim utakmicama bude još bolji i na taj način pokuša 'oživjeti' svoju karijeru.

Spomenimo i kako je kod gostiju Stipe Radić utakmicu odgledao s klupe za pričuvne igrače. (I.A.S.)



Tagovi

Ivor PandurAlen HalilovićStipe RadićFortuna SittardFeyenoordEredivisie

Ostale Vijesti