De Jong otkrio za koji bi klub potpisao da nije stigao u Barcelonu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 21.09.19. | 10:18

Velika pobjeda Blaugrane.

Jedan od najboljih mladih igrača svijeta - Frenkie de Jong - ovog je ljeta za 75 milijuna eura pojačao Barcelonu te istisnuo našeg Ivana Rakitića iz početne postave. Transfer nizozemske senzacije dogovoren je bio ranije prošle sezone, uslijed koje je njegov Ajax golom u zadnjem napadu izbačen iz finala Lige prvaka. 

Naravno, zbog senzacionalnih partija koje su pružali, nastala je prava pomama europskih bogataša za klincima iz Amsterdama, a za usluge de Jonga Barcelona je morala pobijediti velike transfer rivale. 

Kako je sve teklo, de Jong je otkrio u razgovoru za španjolske medije: "Agent mi je rekao da je Barcelona pokazala interes i da trebam razmisliti o tome. Da me Barca nije dovela, moram priznati da bih završio u PSG-u ili Manchester Cityju, no odabrao sam BArcelonu zbog stila igre i planove koje su imali za mene."

Da je njegov odabir bio ispravan, govori minutaža koju ima ove sezone. Startao je u svih pet utakmica katalonske momčadi u ovoj sezoni, a odigrao je 422 od 450 mogućih minuta, uz po jedan gol i asistenciju.

(foto: Reuters)


Tagovi

Frenkie de Jongtransferi

Ostale Vijesti