De Jong i De Ligt idu u paketu? Ajax odbio prvu Barcinu ponudu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.03.19. | 10:51

Nizozemci su odbili prvu pondu jer žele još novca.

Riječ je o iznosu od 60 milijuna eura, ali Nizozemci nisu pokleknuli, pristojno su se zahvalili na ponudi i odbili ju te sad čekaju podebljanu. Katalonci se pak nadaju kako bi ga mogli dobiti za identičan iznos kao i De Jonga, dakle, između 70 i 75 milijuna eura plus bonuse, ali postoji problem s De Ligtove strane.

Naime, Barca ga je željela i prošlo ljeto, ali on je tražio garanciju da će igrati u udarnoj momčadi. Valverde i društvo to mu nisu mogli zajamčiti, nego su mu dali primjer Clementa Lengleta, koji tražio isto kad je dolazio iz Seville. Nije dobio traženu garanciju, ali je svejedno došao i izborio se za ono što je tražio te je sad prvotimac.

De Ligtu nude poštenu borbu s Gerardom Piqueom. „Okej, bit ćeš starter, ali ako si bolji od Piquea,“ navodno su mu odgovorili čelnici Barce. Jamče mu da će biti dio budućnosti, ali mu ne mogu jamčiti da će sutra ušetati na Nou Camp i izbaciti klupsku legendu iz jednadžbe.

Obje su se strane ohladile sve dok Barca nije potpisala De Jonga. Tad joj se navodno javio De Ligt i počeo slati pozitivne signale u smjeru Katalonije, a po Ajaxovom izbacivanju Reala iz Lige prvaka, navodno je dogovorio s Kataloncima da će potpisati čim postignu dogovor s klubom.

Barca je odmah krenula u akciju, ali ne planira platiti veći odštetni iznos od onog De Jongovog. Iako su veznjaka Ajaxa platili 75 milijuna eura, učinili su to jer je bio jedinstven na tržištu te su zato pristali platiti malo više od procijenjene vrijednosti. Za De Ligta su poslali prvu ponudu tešku 60 milijuna eura, koja je odbijena, uskoro će poslati drugu, ne puno veću i nadaju se da će Ajax prihvatiti jer više od 70 milijuna neće platiti.

(foto: Action Images)

 


Tagovi

Frenkie de JongMatthijs de LigtBarcelona

Ostale Vijesti