REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

Davide, vi ste najslabija karika! Benficino pojačanje od 14 milijuna eura izgubio loptu 28 puta u 62 minute

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 10:02

Partija za knjige rekorda, ali negativne

Sezona Benfice u Ligi prvaka blago je rečeno - užasna. Portugalski velikan nakon četiri kola još uvijek na konto nije stavio nijedan bod, no još vie zabrinjava jako loša igra.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U četiri nastupa zabili su tek jedan gol, loptu su iz mreže vadili čak sedam puta i već sada kaskaju 10 bodova za vodećim duetom - Interom i Real Sociedadom. Preostaje im borba protiv RB Salzburga za 3. mjesto i nastavak europske sezone u Europa ligi.

U jučerašnjem dvoboju 4. kola, Benfica je odigrala možda i najgoru utakmicu sezone. Poraženi su kod Real Sociedada 3-1, što na koncu čak i ne izgleda toliko katastrofalno, kao što je bila igra Benfice u prvom poluvremenu. Baski su već u 21. minuti vodili 3-0, u 29. minuti promašili su i jedanaesterac, a da su ga zabili, možda ni tih 4-0 ne bi bilo najrealniji rezultat nakon prvih 45 minuta igre.

Kada cijela momčad podbaci, teško je izdvojiti nekog pojedinca, ali ovaj puta brojke su neumoljive i jedno ime se ipak ističe. Češki reprezentativac David Jurasek u igru je ušao nekoliko minuta nakon promašenog jedanaesterca, dakle kod rezultata 3-0, odigrao je utakmicu do kraja, a prema statistici Goal Pointa, za 62 minute na terenu upisao je nevjerojatnih 28 izgubljenih lopti, ponajviše zbog pogrešnih dodavanja.


žInače, Jurasek je prošlo ljeto doveden za čak 14 milijuna eura iz praške Slavije, a bio je predviđen kao zamjena za sjajnog Alexa Grimalda, ponajboljeg igrača kluba u posljednjih nekoliko sezona. Taj plan je lijepo izgledao na papiru, ali u stvarnosti je daleko od ispunjenja. Jurasek je odigrao 10 utakmica za Benficu, skupio svega 460 minuta na terenu, a još uvijek čeka na prvi gol ili asistenciju. Za reprezentaciju Češke ima šet nastupa. (I.M.)



Tagovi

Liga prvakaBenficaDavid Jurasek

Ostale Vijesti