Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Darwin hitno otputovao iz Pule u Venezuelu, Istra 1961 ostaje bez svoje nove desetke!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.08.23. | 08:44

Nogometaš sa St. Maartena je upisao dva nastupa u zeleno-žutom dresu ove sezone.

Istarska avantura Chovanieja Amatkarija nije bila uspješna, krilni napadač koji je ljetos stigao u Pulu iz Östersunda napušta klub nakon svega dva mjeseca. Razlog? Nekoliko ih je. Prije svega, 24-godišnjak se nije uspio prometnuti u standardnog prvotimca te je u prvih šest kola za novu momčad skupio tek dva nastupa (ukupno 69 minuta). Nastupio je u prvom kolu, potom i u drugom, nakon čega je prebačen na klupu. A to mu se nije svidjelo! Krenuo je izdanak nogometne škole ADO Den Haaga u potragu za novim angažmanom, a prema informacijama Sportskih novosti, sreću je uspio pronaći u Švedskoj gdje bi uskoro trebao postati novi igrač jednog tamošnjeg drugoligaša.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zanimljivo, Istra 1961 će za Amatkarija, koji je trenutni vlasnik onog 'najtežeg' broja 10, dobiti i odgovarajuću odštetu. Za očekivati je da će pulska momčad potražiti novo rješenje za tu poziciju lijevog krila gdje sada konkurira samo Matej Vuk.

S druge strane, na desnom krilu, u borbi za mjesto u početnih 11 su Mateo Lisica i Darwin Matheus. Ali, mladi Puljanin bi ovog vikenda protiv Hajduka trebao biti gotovo pa sigurno u početnih 11. Naime, njegova konkurencija je morala hitno odletjeti za Venezuelu te ga neće biti još neko vrijeme. Sportske novosti javljaju kako je talentirani 22-godišnjak morao otići na sud gdje se vodi spor protiv njegovog matičnog kluba Zamore. Kad je ostvario svoj prvi inozemni transfer u američku Atlantu (iz koje je stigao u Pulu), Darwin je trebao dobiti određenu odštetu. No, iz Zamore su navodno falsificirali dokument prema kojem se Darwin odriče svojih potraživanja, što on nije napravio te će to sada pokušati dokazati na sudu. Budući da je u prva četiri kola upisao dvije asistencije, njegov izostanak bit će priličan udarac za novog trenera Davida Catalu kojeg ovog vikenda očekuje jedno od najtežih gostovanja u HNL-u.





Tagovi

Chovanie AmatkarijoDarwin MatheusIstra 1961HNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti