Dani Olmo u društvu same elite: Dinamov dragulj ima najviše driblinga u Ligi prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.10.19. | 14:08

Nevjerojatan podatak.

O kvalitetama Danija Olma već smo naveliko i naširoko pisali već godinama unazad, a pravu eksploziju talenta doživjeli smo unatrag nešto više od godinu dana. Točnije od prošle sezone.

Kapetan mlade reprezentacije Španjolske naprosto je briljirao u dresu zagrebačkog Dinama u Europskoj ligi prošle sezone gdje je uz Arijana Ademija bio nositelj momčadi prema famoznom prezimljavanju u Europi.

Sposobnost da driblingom izbaci čuvara, potom i proigra suigrače ili pak 'opali' s distance, postala je zanimljiva i široj sportskoj javnosti, a nakon odličnog EURO-a za mlade minulog ljeta gdje je proglašen najboljim igračem finala, veliki klubovi su počeli licitirati za njegove usluge.

Ipak, Modri su se uspjeli othrvati svim naletima europskih velikana, a upornost im se isplatila jer je 21-godišnji Španjolac glavni igrač Dinama ove sezone. U prvom kolu protiv Atalante nije upisao ni gol ni asistenciju, a bio je najbolji igrač na terenu uz Mislava Oršića koji je postigao hat-trick.

Zaobilazio je svoje čuvare poput čunjeva, a nakon drugog kola gdje su Plavi očekivano izgubili od Manchester Citya, Olmo se nalazi na vrhu ljestvice po broju uspješnih driblinga, prema specijaliziranom statističkom portalu, Who Scored.

Dinamov Španjolac ih ima 12 na svom kontu nakon samo dvije utakmice, koliko imaju i Lionel Messi te Willian. Fascinantan podatak, a u upravi hrvatskog prvaka sigurno trljaju ruke jer bi netko konačno i mogao isplatiti traženih 40 milijuna eura za jednog od najboljih nogometaša koji su ikada igrali na Maksimiru.

 

 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Dani OlmoLionel MessiWillian

Ostale Vijesti