Dan za vađenje favorita u Primeri

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 23.09.17. | 08:39

Užurbani ritam pogađa i Primeru, koja također odigrava svoje drugo kolo ovog tjedna.

Derbi-ogled dana svakako je ogled između madridskog Atletica i Seville na novootvorenom Wanda Metropolitano stadionu. Nakon što je Atletico uspješno slavio protiv Malage na otvaranju s 1:0, vrijeme je i da skinu svoj prvi skalp na luksuznom novom zdanju. Dosadašnji učinak Atletica u prvenstvu sugerira kako s ova dva remija u pet susreta nešto kaska, no ako se uzme u obzir da su od tih pet utakmica čak četiri bile u gostima, može im se malo progledati kroz prste.

> ATLETICO MADRID - SEVILLA 1(1,65), X(3,80), 2(5,50)

Sevilla je u sjajnoj formi; četiri vezane pobjede okrunili su 1:0 pobjedom nad Las Palmasom ove srijede, što je njihova treća minimalna pobjeda, presječena tek rastakanjem Eibara 3:0. No, upozorenje Atleticu svakako mora biti i činjenica da je Sevilla ove sezone primila tek jedan gol, i to u jedinom posrtaju ove sezone, kada su na otvaranju remizirali kod kuće s Espanyolom (1:1). Ovdje bi mogla presuditi i činjenica da osim očekivane male količine golova Sevilla nije u prvenstvu slavila kod Atletica još od 2008. godine, što nekako nalaže kombinaciju 'jedinice' i manje golova.

Zanimljivi su svakako i ogledi teškaša, Barcelone i madridskog Reala. Teško je tko mogao očekivati, pogotovo nakon onog gaženja Barcelone u Superkupu, kako će se Real ovako mučiti na ulazu u sezonu. Nakon pet kola već su velikih sedam bodova iza stopostotne Barcelone, a u posljednja tri kola pobijedili su tek jednom, u gostima na Anoeti kod Real Sociedada (1:3). Porazom od Betisa u srijedu (1:0) došao je kraj i rekordu od 73 uzastopne utakmice u kojoj nisu postignuli pogodak, a ni susret protiv APOEL-a u Ligi prvaka nije obilovao uvjerljivošću.

> ALAVES - REAL MADRID 1(15,0), X(8,50), 2(1,15)

Stoga Zidaneu i društvu Alaves stiže kao naručen. Ovog su tjedna smijenili trenera Luisa Zubeldiu, nakon kataklizmičkog niza od pet uzastopnih poraza u kojima nisu zabili niti jedan jedini gol, dok su primili osam. Prije par kola su od Barcelone kod kuće stradali „samo“ sa 2:0, ali ovdje bi Real mogao ispucati frustracije, pa ni neki dvostruki hendikep nije na odmet za hazardere.

Drugačija priča vrijedi za Barcelonu, koja ide u goste Gironi, ondje gdje je na uvodu u prvenstvo bodove prosuo Atletico u 2:2 remiju. Nakon toga su domaćini, poznati po vezi sa Manchester Cityjem preko braće Guardiola pobijedili i Malagu, a izgleda da je tu put stao.

> GIRONA - BARCELONA 1(10,0), X(6,50), 2(1,25)

Porazi od Bilbaa i Seville te remi kod Leganesa nisu ništa zbog čega bi dojučerašnjeg drugoligaša trebali kuditi, no mogu sugerirati da će borba za opstanak biti duga i teška. A sada im na red stiže Barcelona; stopostotna, raspucana i generalno protivnik koji za razliku od Reala treba samo održati postojeće stanje. Ovdje ne bi predvidjeli 'kišu golova', amigovskim rječnikom, ali sigurna dvojka nameće se sama od sebe.

Jednako kao i kod našeg posljednjeg para dana, u kojem se susreću Malaga i Athletic. Bilbao je sa dva uzastopna poraza kompromitirao svoj neporaženi ulazak u sezonu, dok je Malaga u općem potopnom stanju.

> MALAGA - ATHLETIC BILBAO 1(2,85), X(3,20), 2(2,55)

Slično kao i Alaves, tavore bez boda na dnu ljestvice; za razliku od današnjih protivnika madridskog Reala oni jesu zabili gol – jedan jedini – ali su i primili tri gola više, čak 11. Prošle je sezone doduše Malaga slavila kod kuće s 2:1, no to je neka druga okolnost. Ovdje bi sve osim pobjede za podizanje morala od strane baskijskog kluba bilo veliko iznenađenje.

Primera, 6. kolo, raspored:

13:00 Atletico Madrid - Sevilla

16:15 Alaves – Real Madrid

18:30 Malaga – Athletic Bilbao

20:45 Girona – Barcelona

(Foto: Action Images/screenshot sofascore.com)


Tagovi

GironaAlaves

Ostale Vijesti