Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Damir Krznar: "Opasno je što nas neki već vide u skupini Lige prvaka"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.08.21. | 10:12

Trener Dinama najavio je prvu utakmicu play offa Lige prvaka u kojoj Dinamo gostuje kod moldavskog Šerifa

Dva je puta Damir Krznar imao priliku biti u Moldaviji i oba puta se vratio s pozitivom. To je nešto što se priželjkuje i u ovoj utakmici u kojoj bi Dinamo mogao odškrinuti vrata Lige prvaka.

“Vjerujem i u treći put”, jasan je trener Dinama uoči polaska za Moldaviju gdje Dinamo očekuje sudar sa Šerifom u prvoj utakmici play offa Lige prvaka.

“Izrazito neugodna momčad, posebno u špici gdje imaju tri izrazita individualca, driblera koji su jako brzi i mogu napraviti nered svakoj momčadi”, načelni je opis onoga što Dinamo čeka protiv Šerifa. Naravno, detalji se čuvaju za analizu uoči same utakmice. No, kvaliteta je neosporno na strani Dinama.

“Ne odbacujemo ulogu favorita, ali ovo je svakako jedna izazovna utakmica. Ono što je najbitnije jest strpljivost, uzeti posjed i sakriti loptu jer vjerujem da takve momčadi mogu ući u nervozu i neorganizirane napade. I tu treba iskoristiti prostor koji se nudi. Dakle, Dinamo mora biti pametan i strpljiv”, poruka je Damira Krznara.

U Tiraspolu Dinamo očekuje sjajan sportski kompleks, ali i travnjak koji je klizav i neravan. Na to je Krznara upozorio i Zoran Zekić, bivši trener Šerifa.

“Znamo za to, ali to su stvari kojima ćemo se prilagođavati nakon zadnjeg treninga”.

U avionu nije bilo mjesta za ozlijeđenog Lauritsena, Kastratija kojem niti Uefa nije pomogla da dobije vizu ali i Ademija koji još uvijek nije spreman. Ovisno o potrebi, kapetan bi mogao istrčati u uzvratu za tjedan dana u Maksimiru.

“To su tri velika izostanka, ali koga nema bez njih moramo i možemo. Bitno da svi koji igraju odgovore svakom zahtjevu”. Dinamo je u petak imao ligašku utakmicu protiv Gorice te je vrijeme do puta iskoristio za lagane treninge. Oni koji su češće u pogonu imali su regeneraciju, ostali su radili taktičke pripreme.

“Danas ćemo odraditi taktičke finese i prekide te dočekati spremni utakmicu”.

U glavama mnogih, Dinamo je siguran putnik u skupinu Lige prvaka. Damir Krznar itekako je svjestan opasnosti ako takva misao uđe i u glave njegovih profesionalaca.

“Velika je opasnost kada si uvjeren u prolaz. Mi moramo biti svjesni kvalitete koju imamo, ali isto tako mudri, pametni i strpljivi. Prije svega ponizni otići na ovo zadnje putovanje u kvalifikacijama, odraditi ga studiozno i ozbiljno”, završio je Krznar.

Dvoboj Šerifa i Dinama je u utorak, s početkom u 21.00 sati uz izravan prijenos na programu Arena televizije i HRT.


Tagovi

Dinamo ZagrebDamir KrznarSheriff

Ostale Vijesti