Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Dalmatinski trećeligaš dao igrače Dinamu, a diljem Europe je čak 13 njihovih igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.11.21. | 11:16

Poznati su rasadnik talenata

Neretva je godinama stvarala neke od velikih talenata za najveće hrvatske klubove. Više za Hajduk, nego za Dinamo, ali danas su dvojica igrača Modrih u rosteru Krznara koji su potekli iz Metkovića.

Klub je to u kojem su ponikli Andrija Anković, Darijo Srna i Igor Štimac, a danas se nakon sjajne partije dva Metkovca u Europskoj ligi za Dinamo spominje ponovno. Bruno Petković i Josip Šutalo napravili su prve korake u Neretvi.

Ne znam, možda je u tom razdoblju Hajduk bio malo slab po tom pitanju, ne toliko organiziran, Dinamo je bio jači, konkretniji i neki su igrači otišli u Zagreb. Uglavnom, koliko znam, što se Šutala tiče, bilo je do skautinga, Dinamo ga je prepoznao i doveo. Inače, Neretva i Hajduk otprije dvije godine imaju potpisan ugovor o suradnji, koji se, između ostaloga, odnosi baš na mlade igrače", rekao je  Damir Jerković, predsjednik današnje Neretve, hrvatskog trećeligaša za Sportske novosti.

Čak 13 igrača poniklih u ovom dalmatinskom trećeligašu igra danas po Hrvatskoj i diljem Europe, a evo i popis: Dino Hodžić (Akranes, Island), Marko Ravlija (Široki Brijeg, BiH), Jure Obšivač (Široki Brijeg, BiH), Boško Šutalo (Verona, Italija), Josip Šutalo (Dinamo, Hrvatska), Matej Rodin (Cracovia, Poljska), Mate Crnčević (Željezničar, BiH), Marin Ljubičić (Sered, Slovačka), Ivan Paponja (Široki Brijeg, BiH), Gojko Gadže (Zrinjski, BiH), Mario Ćuže (Dnjipro-1, Ukrajina), Bruno Petković (Dinamo, Hrvatska), Marko Pervan (Korona Kielce, Poljska)...

U trenerskim vodama su i bivši igrači. Osim već spomenutih Srne i Štimca koji rade u Šahtaru, odnosno Indiji, uspješan sa Zrinjskim je Sergej Jakirović.


Tagovi

NeretvaBruno PetkovićJosip Šutalo

Ostale Vijesti