TIJEK UTAKMICE: Hrvatska rutinski odradila utakmicu protiv Jordana

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 15.10.18. | 22:26

Trenutni rezultat je 2-1 za Hrvatsku.

 

HRVATSKA - JORDAN 2:1

90+2' Sudac je svirao kraj. Pobjeda Hrvatske na Rujevici u trening-utakmici.

86' Santini je okušao udarac sa dvadesetak metara, ali lopta je išla direktno u Yassena.

85' Neugodan start Khattaba nad Markom Livajom, 'nagrađen' je žutim kartonom.

77' Novi pokušaj Vide nakon ubacivanja iz slobodnog udarca, ovaj puta njegov udarac odlazi malo preko grede.

73' POGODAK ZA JORDAN! Faisal je pucao iz slobodnog udarca, a lopta je u letu pogodila nekog od hrvatskih nogometaša u živom zidu i prevarila Dominika Livakovića.

71' Kakva prilika za Jordan! Al Murjan je dočekao loptu na vrhu šesnaesterca i snažno pucao, a lopta je prozujala iznad grede.

67' Andrej Kramarić je napustio igru, a priliku je u napadu dobio oporavljeni Ivan Santini. Prije toga su u igru ušli Marko Livaja i Tin Jedvaj umjesto Rebića i Bartoleca.

63' GOL ZA HRVATSKU! Nakon promašenog pokušaja prije nekoliko minuta, Matej Mitrović je ovaj put uspio svladati Yassena udarcem glavom kojega je uhvatio na krivoj nozi. Rezultat je 2-0 za Hrvatsku.

62' Veliku priliku promašio je Marko Pjaca! Lopta mu je došla pred noge  na 7 metara od gola, ali u posljednji čas su stoperi Jordana uspjeli blokirati njegov pokušaj.

60' Gužva je nastala u šesnaestercu gostiju nakon odličnog pokušaja glavom Mitrovića kojega je iščupao Yassen. Na kraju je sviran ofsajd te će lopta biti za Jordan.

56' Lopta je došla na desnu stranu koju je otvorio Bartolec. Desni bočni Nordsjaellanda pronašao je Pašalića u sredini, ali njegov prizemni udarac je bio preslab te ga je vratar Yassen lako ukrotio.

55' Drugi dio je počeo u istom tonu kao što je završio prvi. Malo se atmosfera razbudila Vidinim prekršajem na 25 metara od gola, ali gostujući nogometaši nisu uspjeli napraviti ništa konkretno iz tog prekida.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Dalić je obavio tri izmjene - u igru su ušli Josip Pivarić, Matej Mitrović i Filip Bradarić, a izašli su Antonio Milić, Dejan Lovren i Milan Badelj.

45' Kraj prvog poluvremena.

40' Kramarić je potegnuo sa 25 metara, puno opasnije je izgledalo od Rebićevog udarca, ali ponovno je otišlo tik pored desne vratnice gostujućeg vratara.

39' Rebić je prizemno pucao s vrha šesnaesterca, ali lopta je otišla pored gola.

35' Pašalić se skoro upisao u strijelce! Rebić je nabacio u šesnaesterac gostiju s lijeve strane, a lopta je došla na drugu stativu do veznjaka Atalante koji iz voleja gađa, ipak, preko gola.

33' Gosti su malo razbudili Livakovića. Pokušali su ga svladati udarcem s desetak metara, ali to je bilo premekano za prvog vratara zagrebačkog Dinama.

24' GOL ZA HRVATSKU! Kapetan na današnjoj utakmici, u odsutstvu brojnih prvotimaca, Domagoj Vida glavom je zabio nakon ubačaja iz kornera i doveo hrvatsku reprezentaciju u vodstvo na Rujevici.

23' Pjaca je prošao kroz srce obrane Jordana, ali nejgov udarac je blokiran i poslan u korner.

18' Rebić je bio u prilici, iako je sudac neopravdano svirao ofsajd. Svakako, napadač Eintrachta nije uspio uputiti kvalitetan udarac jer su ga gostujući stoperi uspjeli blokirati.

14' APOELOV igrač Mousa Al Tamari opasno je zaprijetio vratima Dominika Livakovića. Primio je loptu u našem šesnaestercu te iz okreta gađao tik iznad grede. Opasan pokušaj Jordana.

11' Bartolec je aktivan na desnoj strani. Sada je izborio novi korner za Vatrene, ali na kraju se ništa nije izrodilo iz njega.

5' Debitant Bartolec je okušao udarac sa dvadesetak metara, ali lopta nije bila dovoljno snažna te ju je gostujući vratar uhvatio u naručje.

3' Rebić je zapucao veliku priliku! Izbio je sam pred gostujućeg vratara, ali lopta je otišla daleko iznad gola. Treba napomenuti da je sudac u dva navrata previdio čisti ofsajd hrvatskog napadača.

1' Utakmica je počela.

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras igra prijateljski susret s nacionalnom vrstom Jordana.

Izbornik Zlatko Dalić poštedit će nastupa na riječkoj Rujevici gotovo cijeli udarni sastav, a na Rujevici će od najbolje jedanaestorske istrčati samo stoperski tandem Dejan Lovren i Domagoj Vida, te napadači Andrej Kramarić i Ante Rebić koji bi mogli zamijeniti uloge na ovoj utakmici – napadač Eintrachta kao centralna špica, a Hoffenheimova uzdanica dobit će priliku na krilu.

U vezi nećemo od prve minute vidjeti Luku Modrića i Ivana Rakitića, kao ni ozlijeđenog Matea Kovačića te će tako od prve minute krenuti Mario Pašalić, Marko Rog i Milan Badelj, a najveća novost će biti na bekovskim pozicijama.

Izbornik želi dati priliku igračima koji rijeđe imaju priliku nastupiti za A selekciju te će tako na lijevom boku zaigrati Antonio Milić, dok će po desnoj strani ordinirati Karlo Bartolec. U vrhu napada, uz prethodno navedeni dvojac iz Bundeslige, naći će se krilni napadač Fiorentine, Marko Pjaca.

Hrvatska:

Livaković – Milić, Lovren, Vida, Bartolec – Pašalić, Badelj, Rog – Pjaca, Rebić, Kramarić

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Antonio MilićKarlo BartolecHrvatska nogometna reprezentacijaHNSZlatko Dalić

Ostale Vijesti