Dalić priznao pogrešku: Zbog mojeg previda skoro smo ispali sa Svjetskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.12.18. | 11:00

Zanimljiva ispovijest.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije dao je veliki intervju za Sportklub u kojem je pričao o knjizi koju je napisao, ali i mnogim drugim detaljima. Za početak je rekao kako mu nije bio plan pisati knjigu, ali..

"U početku mi knjiga nije bila želja, međutim kad sam razmislio, shvatio sam da moramo staviti nešto na papir da postoji trajni zapis svega što se dogodilo otkad sam postao izbornik do dočeka u Zagrebu. To je bilo najljepše ljeto u našim životima i zbog toga sam na ovu knjigu jako ponosan."

Koji je bio razlog zašto na početku niste htjeli napisati knjigu?

"Zbog toga što sam previše u medijima pa onda još i knjiga, gdje bi došlo do još veće eksponiranosti. Htio sam to izbjeći, ali shvatio sam da je kod nas memorija kratka i da će Rusija brzo pasti u zaborav, tako da sam ipak odlučio ovjekovječiti najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa." dodao je

Vaša avantura počinje one večeri na rujevici kada je finska u posljednjim minutama izborila remi koji je presudio Anti Čačiću.

"Da nije bilo tog finskog pogotka u 90. minuti ja vjerojatno ne bih postao izbornik i ne bi se dogodilo ovo što se dogodilo. Trenerski posao je takav, jednog dana jesi drugog nisi, tako će i poslije mene doći netko drugi i naslijediti me na klupi. Sve ima svoje razloge, ja nisam mislio da ću te večeri praktički postati izbornik, ali to je život i drago mi je da je sve na kraju tako ispalo."

Svaku utakmicu ste vrhunski analizirali, ali za jedan detalj protiv Danske niste bili spremni, a to ste i sami priznali.

"Zaista smo svakog protivnika odlično analizirali i pripremili se te smo sve isto napravili s Danskom osim tog Knudsena koji nije trebao biti u prvom sastavu. Sat i pol prije utakmice smo vidjeli da će on zaigrati i moram priznati da nisam znao da tako dobro baca aut. Prva minuta utakmice, on sa svoje lijeve strane dolazi na sasvim drugu stranu igrališta i asistira za vodeći pogodak Danske. To dovoljno govori kako je na tako visokoj razini svaki detalj važan. Na našu sreću, to nas ipak nije koštalo poraza."

Za kraj, Dalić je najavio i budućnost, odnosno kvalifikacije za Euro 2020.

"Naš cilj je odlazak na EURO. Imamo tešku skupinu, ali ne bježimo od uloge favorita i vjerujem da ćemo opravdati taj status. U skupini nema laganog protivnika i već od Azerbajdžana u Maksmimiru moramo ozbiljno krenuti i upisati pobjedu."

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Zlatko DalićSvjetsko prvenstvo u nogometuRusija 2018Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti