Dalić potpuno promiješao karte, ovo je momčad koja će večeras krenuti protiv Švicarske

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.10.20. | 08:19

Hrvatsku očekuju tri važne utakmice u kratkom periodu.

Hrvatska nogometna reprezentacija danas u St. Gallenu sa Švicarskom igra prijateljsku utakmicu koja će biti uvertira dvama uzastopnim susretima u Ligi nacija sa Švedskom i Francuskom.

S obzirom na to da će Vatreni odigrati čak tri utakmice u vrlo kratkom periodu, Zlatko Dalić već je najavio kako će danas priliku dobiti igrači koji nisu u prvom planu.

“Ova utakmica je prilika za igrače koji do sada nisu imali puno minuta u reprezentaciji, a nameću se dobrim igrama u svojim klubovima. Međutim, ne mislim da je utakmica nevažna, dapače jako je važna, moramo dati sve od sebe, odigrati dobro i pripremiti se za ono što nas čeka u Ligi nacija. U svakom slučaju, Švicarci su težak protivnik, respektiramo njihovu snagu. Morat ćemo biti puno bolji nego što smo bili u Portugalu da bismo izvukli dobar rezultat.", kaže Dalić koji je svjestan da se u momčadi još uvijek događa svojevrsna smjena generacije. Stoga je isprobavanje novih rješenja nužno, ali sve u skladu s postavljenim ciljem i planom.


“Želimo vidjeti igrače koji nisu bili često u krugu reprezentacije, a igraju dobro u svojim klubovima. Svi su zaslužili poziv i sada imaju priliku nametnuti se i pokazati da na njih možemo računati u bliskoj budućnosti. Moje pravilo je već poznato, u reprezentaciju se teško upada i ispada iz nje, ali, s obzirom na okolnosti u kojima se događaju česti izostanci igrača, moramo naći određena rješenja. Rekli smo da pripremamo momčad za Europsko prvenstvo i ovo je prigoda da vidimo neka nova lica.”

Osim oproštaja Ivana Rakitića, reprezentacija je ponovno zbog ozljede ostala bez Šime Vrsaljka, no to je, nažalost, već postala svojevrsna navika. Desni bek Atletica ima velike probleme s ozljedama, no nadamo se kako će do sljedećeg ljeta zaliječiti sve probleme i vratiti se u staru formu.

Od igrača koji će danas startati, svakako vrijedi istaknuti Antu Budimira koji će debitirati i time okruniti sjajnu sezonu u Mallorci. Na golu će Sluga dobiti prednost ispred Grbića, stoperski će tandem biti Uremović - Ćaleta-Car, a priliku će od prve minute dobiti i Melnjak te Oršić, koji će tako ordinirati po lijevoj strani.

S obzirom na sve navedeno, početna postava koju će Dalić poslati večeras na teren trebala bi izgledati ovako:



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaZlatko Dalić

Ostale Vijesti