Robert Matić / HNK Hajduk Split
Robert Matić / HNK Hajduk Split

"Da odemo u bilo koju državu na svijetu našao bi se navijač Hajduka"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.06.22. | 14:02

Svojim ljubimcima podršku je s tribina došlo dati gotovo više navijača nego što mjesto u kojem se igrala pripremna utakmica ima stanovnika. Nakon utakmice pohrlili su na travnjak po selfie sa svojim zvijezdama, a oni su strpljivo čekali i pozirali svima koji su ih zamolili za fotografiju ili autogram...

Iza Hajduka je prva pripremna utakmica u kojoj su igrali protiv rumunjskog prvaka CFR Cluja. Trener Valdas Dambrauskas je u prvoj utakmici odlučio kombinirati sastave s obzirom na to da se radi tek o početnoj fazi priprema. Cluj je slavio u svojoj posljednjoj provjeri pred povratak u Rumunjsku, a ova utakmica im je bila uvertira za kvalifikacijski susret Lige prvaka koji igraju 5. srpnja. Kako je i sam Valdas otkrio u ovoj utakmici nije mogao tražiti više od svojih igrača.

Shvatili su to i brojni navijači koji su pristigli Dietersdorf bei Fürstenfeld, a poraz u prvoj pripremnoj utakmici nije im ni najmanje zasmetao. Poznato je da Hajduk ima jaku bazu navijača na ovom području u Društvima prijatelja Hajduka Steyr/Linz te Wien. Bilo je tu simpatizera i navijača iz svih krajeva Austrije, a bilo je onih koji su do ovog mjesta gdje se igralo potegnuli iz Splita. Tako je nastala i šala koja nije daleko od istine da je bilo više tog dana navijača Hajduka u mjestu nego stanovnika. Tako je i Dambrauskas nakon utakmice izjavio: "Gdje god dođemo ljudi nas dolaze pozdraviti i navijati za nas. Vjerojatno da odemo u bilo koju državu na svijetu našao bi se navijač Hajduka. "

Nakon utakmice spustili su se na travnjak austrijskog niželigaša DUVS-a gdje su ih igrači i članovi kluba spremno dočekali za fotografiranje i dijeljenje autograma. Za rukav se naravno najviše potezala i najveća zvijezda Marko Livaja čijih dresova se moglo i najviše nabrojati u publici, a lišo nisu prošli ni ostali od igrača preko stožera do pratećih službi kluba. Tako je za očekivati da će na idućoj utakmici protiv njemačkog velikana HSV-a biti još više navijača s jedne i s druge strane, a Nijemce će itekako zanimati hoće li u ovoj utakmici zaigrati Emir Sahiti koji je na listi želja njihovog kluba. Protiv Cluja nije igrao, ali ne zbog transfera, već zbog činjenice da se pripremama priključio prije par dana nakon odmora od prošle sezone. Nešto duži odmor dobio je zbog reprezentativnih obaveza u Ligi nacija.

Dambrauskas je danas tijekom jutra s igračima koji su igrali odradio trening regeneracije, dok su oni bez minutaže odradili u nešto jačem intenzitetu pod palicom Iana Colla. Tijekom popodneva igrači će imati slobodno što će iskoristiti za team building.


Tagovi

Germanijak u Austriji s HajdukomHajduk

Ostale Vijesti