REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

Crveni bikovi promarširali Baskijom, Malinovski s dvije bombe potopio Grke (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 24.02.22. | 20:58

Iako je Dinamova utakmica bila u prvom planu u Lijepoj našoj, ni ostali susreti nisu razočarali

Uspješno je RB Leipzig odradio uzvratno gostovanje kod Real Sociedada u doigravanju za osminu finala Europske lige slavivši s 3:1 (prva utakmica završila je remijem 2:2). S dva bivša dinamovca u početnoj postavi – Joškom Gvardiolom i Danijem Olmom (igrao do 79. minute) njemački je sastav od starta zauzdao utakmicu i samo se čekao trenutak kada će Španjolci vaditi loptu iz mreže. Taj moment se odvio u 39. minuti kada je vratar Sociedada Mathew Ryan zakasnio s izlaskom na Christophera Nkunkua i složio ga na travnjak na vrhu peterca. U nastavku se Andre Silva prihvatio izvođenja penala, ali mu je Ryan obranio udarac, ali je otpadak pokupio Willi Orban i zakucao loptu u mrežu za 1:0.

Orbanov pogodak pogledajte OVDJE

Na drugi pogodak moralo se čekati do 59. minute, a lopta je ponovno odsjela u mreži španjolskog prvoligaša. Najveći posao je za Leipzig odradio Mohamed Simakan, koji je stvorio višak u sredini terena pa vanjskom produžio do Silve. Portugalski napadač je zatim pogledao kakve ima opcije oko sebe, a kada je shvatio da mu se one previše ne sviđaju, odapeo je punom nogom u prve rašlje Ryanovog gola i podignuo na 2:0.

Silvin pogodak pogledajte OVDJE

Da ne ispadne da su pali bez ispaljenog metka, domaći su igrači nakon drugog primljenog gola zaigrali ozbiljnije. Bolju igru su kapitalizirali u 65. minuti kada se Martin Zubimendi najbolje snašao u 16-ercu Leipziga i smanjio na 1:2. U prvi mah je označeno zaleđe, ali je nakon VAR provjere sudac Anthony Taylor pokazao prema centru.

Zubimendijev pogodak pogledajte OVDJE

Do kraja utakmice se Leipzig ipak spasio dramatične završnice. Aritz Elustondo je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i Taylor je pokazao na bijelu točku. Sigurni izvođač u 89. minuti bio je Emil Forsberg.

Forsbergov pogodak pogledajte OVDJE

Puno lakše je zato Atalanta odradila vruće gostovanje kod Olympiacosa i s 3:0 potvrdila prolazak nakon 2:1 pobjede na domaćem terenu. Mario Pašalić ovog puta nije zabio i teren je napustio u 56. minuti.

Talijani su poveli preko Joakima Maehlea u 40. minuti. Danac se sjurio prema vratim Grka pa nakon mlake reakcije obrane domaćeg sastava ugurao loptu u mrežu.

Maehleov pogodak pogledajte OVDJE

Zatim su uslijedile minute Ruslana Malinovskog. Prvo je ukrajinski veznjak je u 66. minuti neobranjivo pogodio s vrha 16-erca za 2:0

Pogodak Malinovskog pogledajte OVDJE

A već dvije minute kasnije Ukrajinac je ponovno u glavnoj ulozi i opet je pokazao kakvu ima „haubicu”. Na 20-ak metara od gola Olympiacosa je džonom prihvatio loptu i onda je naciljao u same rašlje za konačnih 3-0 i uvjerljiv prolazak talijanskog sastava.

Pogodak Malinovskog pogledajte OVDJE

Europska liga, playoff za 1/8 finala

Četvrtak, 24. veljače

Dinamo – Sevilla 1:0 (1:3)

Lazio – Porto 2:2 (1:2)

Olympiakos – Atalanta 0:3 (1:2)

Real Sociedad – RB Leipzig (2:2)

Betis – Zenit 0:0 (3:2)

Napoli – Barcelona 2:4 (1:1)

Rangers – BVB 2:2 (4:2)

**Braga – Šerif Tiraspol 2:0 (0:2)


*U zagradama su rezultati prvih utakmica

**Pobjednika iz ogleda Braga – Šerif Tiraspol dobit ćemo nakon produžetaka, a rezultat ćemo naknadno ažurirati.


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Europska ligaRB LeipzigRuslan MalinovskyiAtalantaOlympiacosReal Sociedad

Ostale Vijesti