Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Crni ipak vole pobjedu: Dragovoljci u žutoj garnituri svladali Šibenik po drugi put ove sezone (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 22.04.22. | 19:39

Otvoreno je 32. kolo 1.HNL

Iako je petak poslijepodne već odavna rezerviran za prvu od pet utakmica tekućeg kola 1.HNL ni danas na Kranjčevićevoj nismo vidjeli zadovoljavajući broj gledatelja u neopterećnoj utakmici između Dragovoljaca i Šibenčana. Uz jedva stotinjak okupljenih, pretposljednja i posljednja momčad prvenstva odigrale su susret koji su obilježili jedanaesterci i blagi déjà vu. Slično kao i na Šubićevcu, uz nešto manje okrutan epilog, Dragovoljac je slavio protiv Šibenčana uz konačni rezultat 3:1

Krenulo je obećavajuće. Za razliku od nekih drugih susreta između stanara donjeg doma 1.HNL današnji derbi začelja nam je donio puno dobrog nogometa. U prvih pola sata vidjeli smo borbu otvorenog garda i veći broj prilika s obje strane. Prva veća stigla je u 15.minuti. Mladi i talentirani Marin izbio je sam pred Šubarića, ali čini se da tinejdžeru taman fali još malo iskustva. Nije dobro zahvatio loptu pa je ta prilika otišla u nepovrat.

Kako to obično bude u susretima momčadi koje su u rezultatskom i igračkom egalu, periodi dominacije se uglavnom brzo izmijenjuju. Tako je bilo i danas. Čim je Šibenik ispucao svoje šanse preko Marina, Dragovoljac je ušao u nešto aktivniju igru pred vratima Rogića što će im se, kako se pokazalo pred kraj prvog dijela, itekako isplatilo.

Igrala se 38.minuta, Stefan Perić je rukom blokirao loptu koja je išla prema golu a Tihomir Pejin pokazuje na bijelu točku. Valentino Majstorović je bez problema svladao Rogića i odveo Dragovoljce na 1:0 u 39.minuti.

Da Tadićevi Dragovoljci nisu momčad s početka sezone dokazali su već za četiri minute. Šibenik se jedva oporavio od gola, a već je semaford pokazivao 2:0. Ovog puta je gol stigao iz igre, ali krimen pada na istog igrača. Opet je Perić bio taj koji je zakuhao pogodak izbuviši loptu pokraj raspoloženog Bristrića koji je potom naciljao Karricu koji je siguran u svojoj realizaciji za 2:0 i miran odlazak na odmor.

Računica se našao u novim problemima. Tek što se malo oporavio od lošeg starta pobjedom u prošlom kolu, stiglo je novo triježnjenje. Zbog toga je napravio dvije zamjena na poluvremenu. Igru su napustili Ćurić i Mina, ušli su Julardžija i Kvesić.

Nije im to puno pomoglo. Desetak minuta od starta drugog dijela, opet jedanaesterac. Ovog puta je Rogić ostavši sam ispred Karrice, bio prisiljen rušiti napadača Dragovoljca kako bi spriječio sigurni pogodak. Na kraju se ispostavilo da je ta taktika bila ispravna, premda je veselje Narančastih bilo kratkoga vijeka. Iako je Rogić obranio jedanaesterac Karrici a potom i odbijanac Frigana.

Ispostavilo se da jee Rogić prerano istrčao i jedanaesterac je morao biti ponovljen. Ovog puta zapucao je Majstorović koji je uz malo sreće ipak odveo Dragovoljce na 3:0

Čini se da su Dragovoljci pronašli svoju „nišu“. Njihov nogomet je napokon dobio i koji bod, a ono što može razveseliti Tadića je reakcija momčadi na novi scenarij. Naime, danas je Pejin dijelio jedanaesterce kao od šale, jedan je dobio i Šibenik i to u 61.minuti. Jurišić je povukao Grezdu za drs, a on pomalo teatralno pada na pod. Sudac nije puno duljio, pokazao je na bijelu točku. Antonio Marin je preuzeo odgovornost i vratio Šibenik u utakmicu.

Iako je Marina vratio Šibenik u život, na kraju dana će ipak biti djelomični tragičar. Već je u 69.minuti mladi Dinamov igrač na posudbi imao priliku ostvariti drugi gol na susretu i tako u potpunosti otvoriti pitanje pobjednika. Doslovce je zaovišao sve preprereke, pa čak i vratara Šubarića i potom promašio prazna vrata. Sudac je dignuo zastavicu, no provjere u VAR sobi bi definitivno bilo.

Šibenik je tih posljednjih dvadesetak minuta pokušao pritisnuti i aktivirati susret za završnicu, ali nisu uspjeli. Dragovoljci su sazrijeli i čini se da lakih bodova protiv njih više nema. Računica će se sigurno zamisliti nad situacijom u kojoj se našao, jer ovako jednostavno - ne ide.

 

Hrvatski dragovoljac – Šibenik 3:1

Stadion: Kranjčevićeva, Zagreb

Sudac: Tihomir Pejin 

VAR: Ivan Bebek AVAR: Ivan Mihalj

Strijelci: 1:0 (Majstorović 39'), 2:0 (Karrica 43') 3:0 (Majstorović 55’) 3:1 (Marin 61')

Žuti kartoni: Frigan, Jurišić, Majstorović (Hrvatski dragovoljac) / Perić, Šimunović, Kvesić (Šibenik)

Crveni kartoni: /

SASTAVI:

Hrvatski dragovoljac: Šubarić - Majstorović, Galešić, Markovina, Jurišić - Bristrić (Kukoč 64'), Brtan, Hodža, Karrica (Cvetković 89') - Perić (Braut 81'), Frigan (Veljača 89')

Šibenik: Rogić - Šimunović, Perić, Bilić, Mina (Kvesić 46') - Vidović, Ćurić (Julardžija 46'), Mesa - Grezda (Attys 83'), Delić, Marin


HNL, 32. Kolo

 petak, 22. travnja

Hrvatski dragovoljac – Šibenik 3:1

subota, 23. travnja

Istra 1961 – Lokomotiva, 17.00

Rijeka – Osijek, 20.00

Nedjelja, 24. travnja

Slaven Belupo – Hajduk 17.00

Gorica – Dinamo 19.05



Tagovi

Hrvatski dragovoljacNK ŠibenikHNLBernard Karrica

Ostale Vijesti