Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ćosić i ‘Bole top’ potpisali za Šibenik, Đira i Delić ‘out’ do daljnjeg

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 06.07.23. | 09:49

Prometno je u Krešimirovom gradu ovih dana.

Mario Carević naslijedio je Damira Čanadija ne klupi Šibenika te je prije tri dana krenuo s pripremama za novu sezonu u kojoj je njegov glavni cilj s Naračastima izboriti ekspresni povratak u ‘elitno društvo’.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Momčad iz Krešimirovog grada je s pripremama startala u ponedjeljak, s tim da je zanimljivo kako su u tom trenutku pod ugovorom imali tek devetoricu igrača: Perić, Torres, Đira, Đaković, Osmanković, Bačelić-Grgić, Šušnjara, Pavičić i Božić. Potonji je ujedno i najveće ovoljetno pojačanje Naračastih (barem zasad), a s novim klubom potpisao je ugovor na 1+2 godine.

Ivan Božić je prve nogometne korake napravio u Cibaliji, potom je sedam godina bio ugovorno vezan s Dinamom (jedini nastup za prvu momčad upisao je protiv Slaven Belupa u sezoni 15./16.), dok je posljednje dvije godine sjajno igrao u Celju s kojim je čak osvojio i naslov prvaka Slovenije.

Ali, baš kao u nekoj TV-prodaji, to nije sve, jer prije svega koji dan je suradnju sa Šibenikom dogovorio i Robert Ćosić koji je posljednji angažman imao u Gorici. Nekadašnji kapetan Rudeša je dosad skupio 99 nastupa u 1.NL pa će mu tako debi u dresu Šibenika ujedno biti i jubilej. On se lani nije naigrao u Turopolju pa tako njegov odlazak ne čudi, a Carević je u njemu, uz Osmankovića i Perića, dobio još jednog iskusnog igrača u posljednjoj liniji.

Naravno, za očekivati je da će u narednim danima biti još puno dolazaka, s tim da je posebo bilo zanimljivo pročitati kako navodno u Šibeniku probu odrađuje ‘rak rana svakog Zvezdaša’ Filip Janković. Danas 28-godišnji veznjak ofenzivnih sklonosti je bio velika nada Crvene zvezde, kapetan juniorske momčadi i najmlađi debitant u povijesti kluba u europskim natjecanjima. Janković je bio čan famozne U20 reprezentacije Srbije koja je 2015. bila svjetski prvak, ali i jedan od mnogobrojnih igrača koji ni izbliza nije ispunio svoj puni potencijal. Zanimljivo da ga je kao 16-godišnjaka ‘u vatru’ gurnuo tadašnji trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, ali iz kojekakvih razloga je napravio puno manje nego što je mogao/morao.

No, ipak to nije bio Filip Janković kako se prvotno vjerovalo, već je riječ o njegovom prezimenjaku Marku. Doduše, on nije bivši kapetan juniora Zvezde kako se moglo pročitati u regionalnim medijima, već samo jedan od prolaznika škole nogometa. On je nekadašnji U16 reprezentativac Srbije koji je već godinu dana bez kluba, a u Šibeniku će se pokuašati izboriti za mjesto putem probe.

Hoće li s Jankovićem biti potpisan ugovor, tek treba vidjeti, a valja spomenuti kako bi još neki igrači mogli napustiiti klub. Naime, priča se da bi Viktor Damjanić (17) uskoro mogao preseliti u Lokomotivu, baš kao što bi Josip Kvesić, koji s Naračastima nije produljio ugovor, karijeru trebao nastaviti u susjednoj BiH.

Do početka 1. NL ostalo je nešto više od mjesec dana, a Naračasti sezonu otvaraju na svojem Šubićevcu (12. kolovoza, 17.30 sati) protiv Vukovara 1991 čiji čelnici ovog ljeta rade jako kvalitetan posao te bi baš ova dva kluba mogla biti i dva najveća konkurenta u borbi za prvim mjestom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NK ŠibenikMario CarevićIvan BožićPrva nogometna liga

Ostale Vijesti