Conte otpisao Alexisa, on ipak ostaje u Serie A?

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 03.05.20. | 18:17

Mnogi vjeruju kako nije rekao svoju posljednju riječ u nogometu...

Iako je Čileanac ugovorno vezan za Manchester United, njegova je sudbina na Old Traffordu odavno zaključena te je potpuno jasno kako ga Ole Gunnar Solskjaer nema namjeru zadžati u svojoj momčadi.

Budući da je riječ o igraču velike kvalitete, nema sumnje da bi ga razni klubovi voljeli vidjeti u svojim redovima. Ipak, najveći problem u cijeloj priči je taj što su njegova primanja toliko velika da si ga svega nekoliko klubova na svijetu može u potpunosti priuštiti, a ti isti klubovi nemaju običaj u svoju momčad dovoditi 31-godišnje igrače na posudbu.

Ipak, pojavila se informacija kako je za Alexisovim uslugama zainteresirana Roma. Talijasnki velikan preuzeo bi na sebe veći dio (ali ne sve) igračevih primanja te bi ga doveli u svoje redove na jednogodišnju posudbu. Sky javlja kako su početni razgovori već obavljeni i kako Čilenac ne bi imao ništa protiv toga da i dogodine bude dio Serie A.

Kakve je igre pružao posljednjih godina jasno oslikava i njegov pad tržišne vrijednosti. Naime, kada je stigao u Manchester (siječanj 2018.) Alexis je vrijedio 70 milijuna eura, dok danas za njega treba izdvojiti tek 16 milijuna eura.

Dodajemo za kraj kako je ove sezone za Nerazzurre odigrao ukupno 16 utakmica u svim natjecanjima, a pritom je uspio skupiti svega jedan pogodak i tri asistencije.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Alexis SancheztransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti