Germanijak
Germanijak

Cluj se slavljem protiv Hajduka uvježbavao za kvalifikacije Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 20:00

Bila je ovo posljednja pripremna utakmica rumunjskog prvaka koji je jučer slavio protiv Partizana, a Hajduku je prva u kojoj je Dambrauskas odlučio isprobati kombinirane sastave...

Hajduk je u prvoj pripremnoj utakmici poražen s 0:2 od rumunjskog prvaka CFR Cluja. Odlučio se Valdas Dambrauskas u prvoj utakmici provjere poslati kombinirani sastav uoči nove sezone na teren u Dietersdorf bei Furstenfeldu gdje igra austrijski niželigaš DUVS koji je baš danas proslavio i 60. rođendan. Subašić, Lovrencsics, Dimitrov, Elez, Letaj, Fossati, Atanasov, Krovinović, Mlakar, Šarić i Kalinić bili su prvih 11 koje je Dambrauskas poslao u provjeru s rumunjskim prvakom Clujom. Rumunjima je ovo bila posljednja pripremna utakmica, a dan ranije su pobijedili Partizan s 1:0, i vraćaju se doma gdje će se još malo spremati za kvalifikacijski susret Lige prvaka koji igraju u gostima kod armenskog Pyunika 5. srpnja.

U prvom sastavu rumunjskog prvaka vidjeli smo poznata lica, a Dan Petrescu je u početnom sastavu imao tri Hrvata, dok su tri ostala na klupi. S ovako kombiniranim sastavom u prvoj pripremnoj utakmici nisu bijeli previše šansi kombinirali, a u prvom dijelu vidjeli smo nekoliko zanimljivih poteza od Šarića i Letaja koji su držali lijevu stranu i pokazali da bi u njima Hajduk mogao imati dobar zalog za budućnost.

Ipak prvi dio je pripao prvacima Rumunjske koji su nizali nekoliko opasnih situacija pred vratima Hajduka, a onda je obrana bijelih počela popuštati pred kraj poluvremena. U 38. minuti Dimitrov je zaustavio hrvatskog napadača Gabrijela Debeljuha hrvačkim zahvatom u kaznenom prostoru, a tu nespretnost bugarskog stopera sudac vidio je kao situaciju za najstrožu kaznu. Dimitrov je prošle sezone bio na posudbi u Cluju, ali blago rečeno nije dobio baš priliku nametnuti se. S bijele točke u 39. minuti precizan je bio ponajbolji igrač Cluja Ciprian Deac.

Strijelac prvog zgoditka na ovom pripremnom susretu samo par minuta kasnije servira loptu za Manea koji s 12 metara zabija za 2:0.

Nakon isteka prvih 45 minuta uslijedio je odmor i osvježenje, a Dambrauskas je na teren poslao novih 11 igrača među kojima je bila i nekolicina igrača iz omladinske škole. Tako su u drugom dijelu započeli Sentić, Mikanović, Simić, Prpić, Čolina, Vuković, Grgić, Krolo, Ćubelić, Biuk i Livaja. U isto vrijeme Dan Petrescu se odlučio ne mijenjati jer će vjerojatno to biti i sastav s kojim će napasti Pyunik.

Dojam je da je momčad iz drugog dijela s Livajom i Biukom bila opasnija po vrata Cluja uz opasne ubačaje Ćubelića, a Rumunji nisu ni ozbiljnije priprijetili u nastavku susreta.

Dambrauskas je za današnju utakmicu odlučio poštedjeti novo pojačanje Tonija Borevkovića te Lovru Kalinića, Darija Melnjaka, Jurić-Petrašila, Emira Sahitija i Samuela Edouka koji nisu bili u zapisniku za ovaj susret. Na klupi su još bili Kačaniklić, Brajković i Zulić.

SASTAVI:

Hajduk: 1. poluvrijeme - Subašić, Lovrencsics, Dimitrov, Elez, Letaj, Fossati, Atanasov, Krovinović, Mlakar, Šarić, Kalinić.

2. poluvrijeme - Sentić, Mikanović, Simić, Prpić, Čolina, Vuković, Grgić, Krolo, Ćubelić, Biuk i Livaja.

Cluj: Balgradean, Manea, Kolinger, Burca, Camora, Boateng, Cvek, Deac, Hammershoy, Petrila, Debeljuh.


Tagovi

HajdukGermanijak u Austriji s HajdukomCluj

Ostale Vijesti