City uzeo bodove iz Leicestera i učvrstio se na drugom mjestu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.02.20. | 20:53

U derbiju kola gosti su na posljetku slavili

U derbiju 27. kola Premiershipa utakmica Leicester Cityja i Manchester Cityja završila je rezultatom 0:1, te su tako Građani podigli svoju prednost nad najugodnijim iznenađenjem prvenstva na sedam bodova.

U dinamičnoj utakmici jedino je nedostajalo više golova. Već u osmoj minuti se Jamie Vardy nišao u stopostotnoj prilici licem u lice, no pogađa samo stativu Edersona. U 9. i 17. minuti gosti su uzvratili dobrim prilikama preko Mahreza i Gundogana, no mreža Lisica je ostala netaknuta.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Sergio Aguero zabija gol, no on je poništen radi očiglednog zaleđa.

U 53. minuti prijeti De Bruyne, ali Schmeichel je na mjestu. Nakon toga je došla 61. minuta. Ilkay Gundogan puca, a Dennis Praet blokira udarac. No učinio je to rukom, što je i VAR potvrdio, te City dobiva priliku s bijele točke da povede.

62. je minuta, Aguero stavlja loptu na 11 metara, puca jako, ali fenomenalni Schmeichel brani, a mi se sjećamo Luke Modrića i Svjetskog prvenstva u Rusiji.

No kao i onda, i sada je Schmeichelova momčad pognute ruke napustila teren nakon što je on obranio jedanaesterac. 80. je minuta, Riyad Mahrez radi odličabn prodor, odlazi nadomak kaznenog prostora, daje desno za Gabriela Jesusa u odličnoj prilici za pogodak, a on ga i postiže prizemnim udarcem ispod Kaspera Schemichela.

Gol je ovo koji je odlučio utakmicu, te donio pobjedu gostima, pred kojima je težak period mnoralnog oporavka nakon drakonske kazne izrečene zbog sumnji u ilegalno pribavljanja velike količine financijskih sredstava.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Kasper SchmeichelJamie VardyRiyad MahrezIlkay GündoganSergio AgueroGabriel JesusKevin De BruynePremiershipLeicesterManchester City

Ostale Vijesti