City se vratio na pobjedničke staze

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.08.19. | 16:57

Dobar otpor domaćina, no kvaliteta je ipak na strani Građana.

Odigrana je utakmica trećeg kola engleskog Premiershipa između Bournemoutha i Manchester Cityja, u kojoj su Građani slavili rezultatom 1:3.

City je od samog starta krenuo otvoreno tražeći što raniji pogodak. David Silva je u 8. minuti imao priliku dovesti Građane u vodstvo, ali je obrana odlično reagirala i blokirala udarac. Međutim, samo sedam minuta kasnije gosti vode. Zinchenko je ubacio oštru loptu na De Bruynea, ali Belgijanac u pokušaju udarca promašuje loptu, no ona dolazi do Aguera, koji matira Ramsdalea za 0:1.

Gosti su u 21. minuti morali povećati prednost, no vratar domaćih fantastičnom obranom skida udarac Silve i ostavlja svoju momčad u igri. U 40. minuti Bournemouth je bio najbliže izjednačenju, domaćini su ubacili loptu sa strane, a Otamendi radi katastrofalnu grešku u namjeru da ostavi svom vrataru loptu s prsima, na loptu nalijeće Adam Smith, no njegov udarac sretno i spretno skida Ederson.

U 43. minuti nakon sjajne akcije City povećava vodstvo. Bernardo Silva je proigrao svog prezimenjaka Davida, koji sjajno vidi utrčalog Sterlinga, a engleski reprezentativac sjajno rješava situaciju jedan na jedan s vratarom za 0:2.

Kad smo pomislili da ćemo s tim rezultatom otići na odmor, ukazao se Wilson sa sjajnim slobodnjakom u trećoj minuti sučeve nadoknade. Sa nekih 25 metara je pogodio neobranjivo u same lijeve rašlje nemoćnog Edersona za 1:2.

Drugo poluvrijeme Građani otvaraju sa dvije sjajne prilike, no vratar Ramsdale je sjajnim bravurama zaustavio Silvu i Sterlinga. U 61. minuti sudac propušta dosuditi evidentan kazneni udarac za goste, ali samo tri minute kasnije Aguero zabija za 1:3. Silva je ušao u šesnaesterac i promiješao cijelu obranu domaćina, ali je blokiran u trenutku udarca, no akciju prati sjajni Argentinac i otpadak posprema u mrežu domaćina.

Do kraja utakmice smo vidjeli još par pokušaja s jedne i druge strane, no rezultat se nije mijenjao.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

David SilvaBernardo SilvaRaheem SterlingSergio Aguero

Ostale Vijesti