Reuters/Andrew Boyers
Reuters/Andrew Boyers

City opet 'podmeće' nogu Arsenalu mogućim dovođenjem Ricea. Što to znači za Kovačića?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 22.06.23. | 14:00

Ako je Pep uistinu zagrizao za Ricea, onda će Arteta teško moći parirati financijski puno jačim Građanima...

Iako redovito o njemu priča u superlativima, hvaleći ga kako je jedan od najboljih trenera današnjice, kada se ugase svjetla i mikrofoni, Pep Guardiola rado „podmetne nogu“ svom nekadašnjem suradniku i aktualnom treneru Arsenala Mikelu Arteti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tako je već na polovici premierligaške sezone, kada su Topnici na vrhu imali pozamašnu prednost u odnosu na City, trubio kako naslova prvaka sigurno ide na Emirates, samo da bi na koncu prešišao londonske rivale i uzeo novi trofej.

Sada bi, pak, Guardiola mogao još jednom zagorčati život Arteti, a dojam je kao da to radi iz čiste zabave. Naime, Arsenal i Arteta su kao primarnu metu ljetnog prijelaznog roka označili West Hamovog veznjaka Declana Ricea oko kojeg već tjednima vode pregovore sa susjedima. Do sada su na adresu West Hama sletjele dvije ponude, jedna od 80 i jedna od 90 milijuna funti, no obje su odbijene. Iz izvora bliskih Arsenalu, dolazi informacija kako se sprema i treća ponuda, no u priču je danas uletio i City. I to u ulozi ozbiljnog kandidata za dovođenje engleskog reprezentativca. Stoga će sada krenuti licitiranje oko igrača kojeg u West Hamu, navodno, ne puštaju za ispod okruglih sto milijuna funti.

A ako je Pep uistinu zagrizao za Ricea, onda će Arteta teško moći parirati financijski puno jačim Građanima...

Dođe li do takvog epiloga, pa Rice odluči preseliti svoje talente na Etihad, što bi to značilo za Matea Kovačića i njegovu ulogu u Cityju? Pa, kombinacija je mnogo.

Kod Guardiole se nikada ne zna s kakvom će novom idejom iznenaditi nogometnu javnost, ali za sada se drži svoje umotvorine i sustava 3-2-4-1. U tom slučaju Ricea bi španjolski stručnjak mogao spariti s Rodrijem što znači da bi se morala pronaći nova pozicija Johnu Stonesu, dok bi Kovačić mogao u prednju četvorku, pored Kevina De Bruynea u središnjici.

Pep u nekoj otvorenijoj varijanti može upariti i Kovačića i Ricea, pa dati odmor Rodriju, a ne bi bilo iznenađenje da Španjolac ponovno izvrne cijelu stvar naglavačke pa promijeni formaciju. Mogao bi zaigrati i u rombu u kojemu bi mogao posložiti Rodrija na zadnjeg veznog, postaviti Kovačiča i Ricea lijevo i desno, a na mjestu prednjeg veznog bi zaigrao De Bruyne.

Uvijek je otvorena opcija igranja i 4-3-3 s tim da bi onda ili Kovačić ili Rice ostali na klupi, ako uzmemo da su Rodri i De Bruyne „beton“ u takvoj konstelaciji snaga.

Odlaskom Ilkaya Gündogana u redove Barcelone otvorilo se, dakle, puno mjesta u veznoj liniji Građana, kojima je dobar dio sezone Stones igrao zadnjeg veznog, a u finišu je čak više bio „osmica“, a ne „šestica“. I pitanje je vidi li ga Guardiola dugoročno na toj poziciji. Pepu nije strano gurnuti stopera ili beka u veznu liniju, radio je to, uostalom, dobar dio svoje karijere, ali i Stones priznaje kako ima još puno za naučiti u novoj roli i da na tom mjestu nije jedan od najboljih na svijetu.

Kako god, dovede li Ricea, Pep će imati „bezbroj“ kombinacija za slaganje vezne linije, ali i cijele momčadi. A ako španjolski stručnjak nešto voli, onda su to mnogobrojne opcije...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Declan RiceMateo KovačićManchester CityArsenalWest HamPep GuardiolaMikel Arteta

Ostale Vijesti