City ga kupio za 32 milijuna eura, sada je bez kluba i trenira s trećeligašem

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.08.19. | 08:49

Kakav pad u četiri godine.

Da svijet nogometa često piše filmske priče, mogli smo se bezbroj puta uvjeriti, a u posljednje vrijeme dosta se pisalo o slučaju Saida Berahina. No, junak ove priče je jedan drugi igrač i to vrlo sličnih karakteristika. 

Robusni afrički napadač, opis je koji odgovara i Wilfriedu Bonyju, nekada jednom od najboljih napadača Premiershipa. Rodom iz Obale Bjelokosti, svoju igračku eksploziju dočekao je igrajući za Swansea.U njihovom dresu u sezoni 2013/14 zabio 17 prvoligaških golova. Sljedeću seonu kreće s devet golova u jesenskoj polusezoni, a u siječnju 2015. kupuje ga Manchester City za vrtoglava 32 milijuna eura. 

I to je praktički bilo sve od Bonyja. U dresu Građana odigrao je 46 utakmica, zabio 11 golova te nakon godinu i pol preselio u Swansea na posudbu, da bi ga godinu potom otkupili nazad za 13 milijuna eura. Staru formu nikada nije pronašao pa ga je Swansea uskoro poslao u Al arabi na posudbu, no više od toga nije uspio izboriti na arapskom poluotoku. 

Stoga je ovog ljeta postao slobodan igrač i već tjednima bezuspješno pokušava pronaći novu sredinu. Kako bi ostao u formi, trenira s trećeligašem Newportom, a tko zna, ako ne nađe nikakav zadovoljavajući angažman, možda se s 30 godina spusti sve do League One.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">He signed for Manchester City for £28m but now Wilfried Bony is training with League Two Newport.<br><br>More here  <a href="https://t.co/gPuCyNoWSe">https://t.co/gPuCyNoWSe</a> <a href="https://t.co/0I7enh7M8y">pic.twitter.com/0I7enh7M8y</a></p>&mdash; BBC Sport (@BBCSport) <a href="https://twitter.com/BBCSport/status/1161030850143772672?ref_src=twsrc%5Etfw">August 12, 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Wilfried Bonytransferi uživoprijelazni rok

Ostale Vijesti