Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

Ćiro za Germanijak: "Ante Čačić je najbolji izbor za Dinamo u ovom trenutku, molim i BBB-e da ga podrže"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 23.04.22. | 19:44

Trener svih trenera ispravlja svoju brzopletu izjavu koju je prenijela cijela regija

Piše: Nikola Lipovac

U subotu predvečer nazvao nas je Miroslav Blažević. Trener svih trenera ne zaboravlja novinare koji su ga pratili u karijeri, pa čak ni nas iz takozvane srednje garde, ma gdje radili.

Nije Ćiro čovjek koji često zove, kada zove ima jako dobar razlog. Pomislili smo isprva, kad smo vidjeli zaslon mobitela, ne zove nas valjda „s onoga svijeta“, da mu možda treba kakva preporuka na ulazu u raj, s obzirom da se potpisani novinar susreo sa čak dvojicom Kristovih namjesnika na zemlji, ali ne, razlog je bio svjetovni. I jako ovozemaljski. Ćiri je, naime, pobjegla nespretna rečenica, a kolega Mladen Bariša, kojeg dobro poznajemo, također dugogodišnji pratitelj Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije, objavio ju je u Jutarnjem listu. Rečenica za koju Blažević veli da je se sada srami glasi:

„Izbor Ante Čačića za trenera Dinama je nacionalna sramota!“

Iako jako dobro poznaje novinare i svi smo mu milijun puta stavili u usta riječi koje nam je govorio „off the record“, ovaj put Ćirohito veli da se stvarno zaletio i moli demantij, jer Barišin je članak prenijela valjda cijela regija s područja bivše države.

„Ne znam zašto sam izrekao tu rečenicu, nepravednu prema Čačiću, valjda sam i ja potpao pod ne znam čiji utjecaj“, započeo je Miroslav Blažević pa nastavio u jednom dahu:

„Ne znam koga je Dinamo mogao izabrati prije Ante Čačića. Ipak ima reference; bio je prvak s Dinamom, osvojio duplu krunu, bio je izbornik... Možda sam malo i ljubomoran na njega, to mi ne ide na čast, ali želim mu se izviniti. I Dinamu se želim izviniti i zamoliti Bad Blue Boyse da podrže Čačića jer on je u stanju da izvede Dinamo tamo gdje ga svi dinamovci žele. I stoga ga trebamo podržati“.

Ispričali smo se i mi Ćiri te ga priupitali za zdravlje, jer jedva je govorio.

„Slabo sam. Umoran sam od borbe i jako žalostan. Bili smo na jednom sastanku, druženju, novinari Zlatko Abramović, Bariša i Branko Stipković i doista nisam očekivao da će Bariša objaviti te moje riječi, za koje u tom trenu nisam ni bio svjestan da sam ih rekao.“

Dugo poznajemo spomenute kolege, ali i Ćiru pa smo bili slobodni reći „jedino su vas mogli izabrati kao boljeg od Čačića, pa da doista umrete na klupi, što ste nam puno puta rekli da hoćete“. Uostalom, svi najbolji hrvatski treneri su već mrtvi. Prihvatio je Ćirkan gorku šalu na svoj i račun nekih kolega s kojima se dok su bili živi nadmudrivao.

„Je, sine, jedino to što kažeš, mene su mogli... Nažalost, mnogi su već rahmetli, a ni ja se ne osjećam najbolje. No od ovih koji su još na ovom svijetu i slobodni, Dinamo nije imao boljeg izbora od Čačića i zato mu držim palčeve i molim BBB-e da naprave isto“, ponovio je Miroslav Blažević i za kraj se obration 'Anti Privremenom':

„Čačiću, uz tebe sam, ako ti to što znači“.


Tagovi

Miroslav BlaževićĆiro BlaževićGNK DinamoDinamo ZagrebAnte Čačić

Ostale Vijesti