foto: Igor Soban/PIXSELL
foto: Igor Soban/PIXSELL

Ćiro o Kovačiću: "Oprao sam ga jer sam ga htio razbuditi - uspio sam u tome"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.11.20. | 17:18

Optimističan je po pitanju budućnosti hrvatskog nogometa.

Nakon što su Vatreni na Poljudu poraženi od Portugala 3:2, Miroslav Ćiro Blažević je taj rezultat nazvao pobjedom te je istaknuo kako mladi nogometaši pokazuju sve više odgovornosti. Osim toga, smatra kako naša reprezentacija ima svjetlu budućnost.

Trener svih trenera nije bio nešto preoduševljen Portugalom.

"Pobjeda zato što smo pokazali što naša mladost može. Nabijem na k.... tog europskog prvaka. Mi smo na Poljudu pokazali da smo bolji", rekao je Ćiro.

Dotakao se posebno Matea Kovačića, kojeg je nakon dvije loše utakmice, protiv Francuza i Portugala, žestoko iskritizirao početkom rujna.

"Sine moj, ja znam kakav je to talenat, znao sam za njega dok mnogi nisu. Pa na Matea me upozorio profesor Igor Gabrijelić iz omladinske škole Dinama. On mi je kazao kako je to neviđena klasa. Znam i Mateova oca", rekao je.

Zatim je nastavio svoju lamentaciju te je pojasnio što je htio postići time da Matea javno kritizira.

"Ja sam ono nakon utakmice u rujnu rekao s namjerom, da ga probam razbuditi i očito sam uspio u tome, 'oprao' sam ga, jer znam što on može. Ovo je samo dio toga, može on biti još bolji i sigurno će biti još bolji. Mateo mora biti nositelj igre naše reprezentacije. Ne sumnjam kako sam ga svojim riječima samo motivirao. To je bilo namjerno, ja sam mu pomogao s onim izjavama. Ja inače ne kritiziram, ali njega sam kritizirao s namjerom. Da proigra. I on je proigrao. Svi koji me poznaju znaju da nisam to slučajno napravio i da sam mu samo htio pomoći."


Tagovi

NogometMateo KovačićĆiro BlaževićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti