REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Čini se da je gotovo, Newcastle ima prvo pojačanje

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.01.22. | 19:16

Oprostio se od navijača nakon utakmice.

Nakon četiri uzastopna poraza Atletico Madrid slavio je na domaćem terenu protiv Rayo Vallecana. Rojiblancosima to je bila prva pobjeda nakon kraja listopada 2021. godine.

Svih 90 minuta utakmice odigrao je engleski reprezentativac Kieran Trippier koji će ubrzo postati prvim pojačanjem Newcastlea, u ovom trenutku najbogatijeg kluba na svijetu.

Još jučer je izašla vijesti kako je Newcastle poslao službenu ponudu za Trippiea, a Diego Simeone je ustvrdio: "Sada je red na Trippieru da odluči želi li ostati ili ne".

Trippier je odlučio, ali ne onako nakon je Simeone htio. "Želimo da ostane u klubu, on nam je jako važan igrač. No, danas, kada igrač želi napustiti klub, ne možeš ga zadržati", rekao je Simeone nakon utakmice protiv Rayo Vallecana.

Trippier je nakon utakmice ostao na travnjaku i pozdravio se s navijačima Atletico Madrida. Prišli su mu potom Renan Lodi i Jan Oblak i zagrlili se s engleskim reprezentativcem koji je u Atletico stigao na ljeto 2010., za 22 milijuna eura iz Tottenhama.



Ovaj 31-godišnji desni bek karijeru je počeo u Manchester Cityju, a seniorsko iskustvo skupljao je u Barnsleyju i Burnleyu prije nego što je 2015. prešao u Tottenham. Na svjetsku scenu stigao je 2018. kada je bio jedan od najboljih igrača Engleske na Svjetskom prvenstvu 2018. U polufinalu zabio je Hrvatskoj gol iz slobodnog udarca, no Vatreni su došli do preokreta i ispisali povijest.

U dvije i pol sezone Trippier je za Atletico Madrid odigrao 85 utakmica, zabilježio 11 asistencija, ali nije zabio gol. Sada će se vratiti u Englesku, u pretposljednji klub Premier lige.



Tagovi

NewcastleAtletico MadridKieran Trippier

Ostale Vijesti