Što u životu rade reprezentativci Gibraltara: Policajci, vatrogasac, prodavač i špediter zadužen za golove...

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 07.09.14. | 21:52

Reprezentacija Gibraltara novo je ime na nogometnoj karti Europe, a večeras s Poljskom igraju prvu povijesnu službenu utakmicu, na startu kvalifikacijskog ciklusa za EURO 2016.

Samo trideset tisuća stanovnika ima Gibraltar, prekomorski teritorij Ujedinjenog Kraljevstva, koji se nalazi na južnom rtu Pirinejskog poluotoka, između Atlantskog oceana i Sredozemnog mora. Nije ni čudo stoga što im je nacionalna momčad zapravo skupina amatera...

Uoči utakmice na jednoj TV postaji reprezentacija Gibraltara prikazana je tako da su pored imena njenih članova navedeni, ne klubovi u kojima igraju, već zanimanja kojima se bave. U prvih 11 tako su tek dva profesionalna nogometaša, Scott Wiseman i Liam Walker. Branič Wiseman je nekada igrao za Hull City, upisavši i nekoliko nastupa za mladu englesku reprezentaciju, a danas je član Preston North Enda iz League One (3. engleska liga). Veznjak Walker pak igra za Bnei Yehudu u Izraelu, dok je ranije nastupao za španjolske niželigaše, uz jednu sezonu provedenu u Portsmouthu.

Na vratima Gibraltara je vatrogasac, jedan stoper je carinik, drugi vodi akademiju Crewe Alexandre iz 3. engleske lige, a lijevi bek radi u administraciji. U vezi su dva policajca, ali i prodavač, te električar. 'Devetka' je Kyle Casciaro, vikendom zaslužen za golove, a preko tjedna zaposlen kao špediter.


Tagovi

GibraltarKvalifikacije za Euro

Ostale Vijesti