Cijela Italija bruji o neočekivanom transferu: Inter na korak do potpisa zvijezde Borussije

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.06.20. | 16:48

Vijest koju je potvrdio i Gianluca Di Marzio.

Prava transfer bomba lansirana je iz Italije prije nekoliko trenutaka: Inter završava transfer Achrafa Hakimija.

Ova vijest je potpuno iznenađujuća jer do danas nije nitko iz Italije davao signale koji bi išli u smjeru realizacije ovog posla, ali Sky Italia, a potom i Gianluca Di Marzio, javljaju kako su pregovori u odmakloj fazi. Čeka se još zeleno svjetlo Real Madrida.

Priča oko Hakimija je izuzetno zanimljiva jer se radi o igrači koji je na dvogodišnjoj posudbi u Borussiji iz Reala. Briljantne partije koje je Dani Carvajal pružao u dresu Kraljevskog kluba natjerale su Achrafa Hakimija da sreću potraži u nekoj drugoj sredini. Ništa čudno da se jedan 19-godišnjak ne može izboriti za minutažu u Real Madridu, no isto tako u klubu su prepoznali o kakvom se talentu radi. Prepustili su ga 2018. godine Borussiji iz Dortmunda, ali samo na dvogodišnje kaljenje. Pokazalo se to kao pun pogodak jer je Hakimi naprosto eksplodirao ove sezone. Ima vrlo ofanzivnu ulogu u klupskoj formaciji, a u 37 utakmica ove sezone zabio je devet golova i podijelio čak deset asistencija. Treći je asistent kluba iza Jadona Sancha i Thorgana Hazarda, a cijena mu je na Transfermarktu skočila na čak 54 milijuna eura te je treći najvrijedniji eksponat u rosteru žuto-crnih.

Ovakve partije zaintrigirale su mnoge klubove, ponajprije Bayern i Manchester City, ali i Borussia ga je željela otkupiti. O Interu nije bilo ni riječi – do danas. Naime, Marokanac je idealan za formaciju koju forsira Antonio Conte, a u kojoj su bočni igrači u 3-5-2 formaciji posebno važni. Istovremeno je momčad iz Dortmunda odustala od Hakimija jer su doveli Thomasa Meuniera iz PSG-a i to bez odštete, stoga je Inter mimo svih očekivanja ušao u utrku za ovim sjajnim igračem. Ovaj bi transfer trebao iznositi oko 40 milijuna eura, a čeka se još samo bijeli dim iz Madrida.

Inače, Hakimi je dijete Reala pošto je u klub stigao sa svega osam godina. Roditelji su mu iz Maroka, stoga je i po toj liniji aktualni reprezentativac ove zemlje sa sjevera Afrike. Zapravo, u kombinacijama za dres Španjolske nikada nije ni bio. U mlađim je uzrastima nastupao samo za Maroko, a za seniorsku je vrstu debitirao 2016. sa svega 18 godina. Na vrijeme su u tamošnjem savezu prepoznali o kakvom se dragulju radi i u korijenu su spriječili bilo kakav lov Španjolaca na njega. Uz Hakimija, Ajaxove zvijezde Ziyecha i Mazraouija, kao i pregršt mladih igrača poput Amine Harita koji je ponajbolji igrač Schalkea, Youssefa El – Nesyrija (u zimi za 20 milijuna eura pojačao Sevillu) ili Sofyana Amrabata, Maroko s punim pravom može maštati da će u narednom desetljeću imati momčad konkurentnu za velike stvari.

(foto: Leon Kruegler/Reuters)

 


Tagovi

Achraf Hakimitransferi

Ostale Vijesti