Chiellini: To je Tottenham, uvijek puno kreiraju, ali promašuju onda kada je najvažnije

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.03.18. | 08:38

Iskusni stoper Juventusa ponudio je sjajan opis jučerašnjeg dvoboja.

˝To je povijest Tottenhama. Uvijek kreiraju puno prilike koje realiziraju, ali kako utakmice ide kraju uvijek promaše nešto važno. Mi vjerujemo u povijest, pa i jučer je između PSG-a i Reala povijest bila važna, iskustvo je važno, a danas smo pokazali naše znanje i pobijedili. Prije četiri godine nismo bili toliko iskusni, rasli smo s godinama, rasli smo iz utakmice u utakmicu. Bit će teško, znamo to, tu su mnogi veliki klubovi, ali evo i nas˝ - rekao je iskusni 33-godišnji stoper koji je u Juventusu od 2005. godine.

˝Mislim da smo zaslužili proći u dva susreta, ali zasluge moraju ići Tottenhamu. Nedostaje im taj dijelić koji trebate da pobjeđujete utakmice poput ove. Gledali smo prvi susret Reala i PSG i činilo se da Parižani mogu to dobiti, ali onda je nastupila povijest. Gledajte, nije slučajno da je Real 15 bodova iza Barcelone u ligi, ali kada dođu ovakve velike utakmice oni ne griješe. Prije pet godina ni mi nismo imali taj potreban dijelić, ali stekli smo ga s godinama, sezonu po sezonu˝ - iskreno je poručio Chiellini.

Na kraju, Chiellinijeve riječi možemo poduprijeti i sa statistikom, Tottenham je jučer pucao 22 puta prema golu, šest puta u okvir gola, ali na kraju se broje samo golovi, a tu je Juventus ukupno u dvije utakmice bio bolji. Spursi su u dvije utakmice imali 12 udaraca u okvir gola i zabili tri puta dok je Juve imao osam od čega je četiri ušlo iza leđa Huga Llorisa.

Na kraju, ne bi bilo nezasluženo da je prošao Tottenham, igrali su stvarno jako kvalitetno u prvom susretu, ali i do prvog primljenog pogotka jučer, na kraju su i opasno pritisnuli Juventus u završnim minutama, ali kako kaže Chiellini presudila je povijesti i iskustvo.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Giorgio Chiellini

Ostale Vijesti