Chelseajeva ofenziva: Ponudili Kepu i 30 milijuna eura za najboljeg golmana današnjice

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.02.20. | 16:38

Olako rješavanje Španjolca ili dobar ulog?

 

Potencijalni „blockbuster transfer“ u ovim trenucima kuha se između dva europska velikana.

Kako prenosi španjolska televizija El Chiringuito, čije navode ipak treba uzeti s dozom rezerve, Chelsea je krenuo u ofenzivu po jednog od najboljih golmana današnjice, prema određenim statističkim rubrikama popout clean sheeta, odnosno utakmica bez primljenog gola.

Riječ je naravno o Janu Oblaku, sjajnom Slovencu koji je u 34 utakmice za madridski Atletico u svim natjecanjima ove sezone u njih 15 mrežu sačuvao netaknutom, od toga četiri puta u Ligi prvaka. Uz lanjsku granitnu obranu Rojiblancosa, bio je najzaslužniji za tek 26 primljenih golova u cijelom prvenstvu, a sa tek napunjenih 27 godina prošlog mjeseca, ulazi u najbolje igračke godine.

Prema Transfermarktu je Oblak procijenjen na sto milijuna eura, a u tom rangu se kreće i sama ponuda Chelseaja o kojoj je izvijestila TV Chiringuito. Kepa, koji je prije godinu i pol dana Bilbau plaćen 80 milijuna eura, uz dodatnih 30 milijuna mogli natjerati upravu Colchonerosa na ozbiljno razmatranje ove ponude.

Iako je ove sezone u jako lošoj formi, nepune dvije godine mlađi Kepa je i dalje vratar najveće kvalitete. Uostalom, nije bez razloga uprava Bluesa iskrcala rekordnu odštetu za njega. Sada je na klubu s Wande Metropolitano hoće li pristati na ovu ponudu.

Treba dodati kako je Marca prije nepunih godinu dana pisala da je Oblaku u novi ugovor koji traje do 2023. godine ugrađena klauzula prema kojoj može otići ako netko isplati 120 milijuna eura. Jednostavna računica govori da ima „nedostaje“ deset milijuna eura, ali licitacija je započela.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Jan OblakKepa Arrizabalaga

Ostale Vijesti