PHIL NOBLE/Action Images
PHIL NOBLE/Action Images

Chelsea golom Mounta slavio na Anfieldu, nevjerojatna kriza Liverpoola na kultnom stadionu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.03.21. | 23:09

Momčad Jurgena Kloppa izgubila je i petu utakmicu zaredom na domaćem terenu.

Na Anfieldu je odigrana utakmica 29. kola engleske Premier lige u kojoj je Chelsea slavio protiv Liverpoola rezultatom 0:1.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo gostima, koji su bili opasnija momčad, dok je Liverpool na trenutke izgledao kao momčad iz donjeg dijela tablice.

Timo Wener je u prvih pola sata bio najzapaženiji igrač na terenu, našao se u tri fenomenalne prilike, čak zabio gol u 24. minuti, ali ga je poništio VAR zbog zaleđa od doslovno par centimetara.

Liverpool je u prvom dijelu imao tek jednu ozbiljnu priliku kad je Salah proigrao mane, koji u izglednoj situaciji promašuje loptu te tako propušta kazniti Chelsea za sve promašaje.

No, da poluvrijeme ne prođe bez gola pobrinuo se Mount u 42. minuti kad je solo akcijom nanizao par domaćih igrača i prekrasnim udarcem matirao Alissona za vodstvo 0:1. Definitivno potez utakmice fenomenalnog mladog veznjaka Bluesa.

Na početku nastavka Liverpool kao da se probudio, postali su opasniji prema naprijed. U 49. minuti Redsi su tražili kazneni udarac nakon napucane ruke Kantea, ali je sudac ostao nijem.

Prvu veliku priliku gosti su složili u 54. minuti kad je Chilwell primio sjajno dodavanje u kaznenom prostoru pucao u desni kut, ali domaća obrana loptu čisti s gol linije.

Domaćini su se pokušavali vratiti u susret, ali im je u završnici nedostajalo koncentracije posebno u zadnjem dodavanju pa su jako teško dolazili u izgledne prilike.

U trenutcima bolje igre domaćina Chelsea je mogao i do potvrde pobjede, Werner je primio sjajnu dubinsku loptu te izašao sam ispred golmana, ali malo iskosa te i to promašio. Nevjerojatno je kako Wernera neće gol, samo na današnjoj utakmici je imao tri velike prilike, ali gol zabio nije.

Liverpool je u samoj završnici utakmice bacio sve karte u napad, ali su gosti sve pokušaje i ubačaje domaćina uspijevali otkloniti te su na kraju sačuvali prednost i odnijeli pobjedu s Anfielda i tako produbili krizu Redsa, koji ni sedmu utakmicu zaredom na svom stadionu nisu uspjeli osvojiti ni bod.



Tagovi

AnfieldMason Mount

Ostale Vijesti