Championship: Tko će se priključiti Readingu u borbi za 200 milijuna?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.05.17. | 09:35

Sheffield i Huddersfield danas će odlučiti tko ide na Wembley.

U prvoj utakmici kod Fulhama bili su slabija momčad od domaćina koji je imao inicijativu i više prilika, ali nije ih naplatio. Čak štoviše, morali su stizati vodstvo Readinga koji nije dvaput napravio istu grešku. Jučer ih je u vodstvo doveo Yann Kermorgant, Francuz koji već godinama igra u engleskog drugoj ligi. Zabio je u 49. minutu iz penala, a rezultat se do kraja više nije mijenjao.

Utakmica je bila izjednačena i mogla je otići na bilo koju stranu, svaka je od ekipa imala svoje prilike. Fulham je imao posjed i inicijativu, pokušavali su iz raznih situacija, no nišanske sprave nisu im bila namještene u ključnoj utakmici sezone. S druge strane opasan i konkretan bio je i Reading koji je iskoristio svoju šansu i plasirao se u finale doigravanja koje se igra na Wembleyu 29. svibnja. To je jedna od većih utakmica sezone u Engleskoj jer pobjedniku donosi ogromnu financijsku injekciju i nastup u elitnoj razredu.

˝Bila je to teška utakmica, znali smo da će biti tako od samog početka. Naša želja bila je da čim duže držimo pritisak na njih. Radili smo naporno cijele sezone da stignemo na Wembley i jednostavno sada više nije sve u nogometu, sada je sve u rezultatu. Bit će to utakmica nervoze jer ulog je ogroman s obje strane, no moramo se nositi s njim˝ - izjavio je Jaap Stam, trener Readinga i legendarni bivši nizozemski stoper.

Protivnik će im u finalu biti pobjednik današnjeg dvoboja između Sheffielda i Huddersfielda koji su sezonu završili na četvrtom i petom mjestu s jednakim brojem bodova, a prva je utakmica završila 0:0 pa se mora igrati današnji uzvrat. Huddersfield je bio domaćin prve utakmice, no nije to iskoristio iako je bio daleko bolja momčad. Sheffield nije pucao u okvir gola cijelu utakmicu.

Ipak, danas se stvari mijenjaju jer domaćin je Sheffield koji je dobio oba međusobna susreta tokom ove sezone, a posljednji poraz od Huddersfielda pamte 2013. godine tako da je tradicija sasvim na njihovoj strani. Između ovih momčadi ne postoji neka ogromna razlika, čak štoviše vrlo su izjednačene.

Danas će slaviti ekipa koja bude imala više mirnoće i strpljenja, no prva utakmica pokazala nam je što treba očekivati. Jučer je Reading prošao u utakmici s jednim postignutim golom, a danas bi moglo biti identično jer preuzimanje većeg stupnja rizika u ovakvoj vrsti utakmice nije poželjno. Radi se o susretu koji ekipu može odvesti u elitni razred engleskog nogometa, etablirati je i dati klubu šansu da se afirmira. Naravno, i financijski aspekt je izuzetno važan.

Huddersfield u prvom razredu engleskog nogometa nije bio 45 godina, dok je Sheffield iz elite ispao na ulasku u novi milenij, sezone 99/00 kada su ispali iz Premiershipa nakon osam godina provedenih tamo. Netko će od ova dva kluba dobiti šansu igrati protiv Readinga na Wembleyu u utakmici za 200 milijuna funti.

*Germania Sport ima najširu ponudu za važnu večerašnju utakmicu, a domaći Sheffield u ulozi je favorita s tečajem 2,20, dok je na Huddersfield tečaj 3,30. Ipak, očekuje se tvrda utakmica, zatvorena i na malo golova, a ni produžeci nisu isključeni. Remi u regularnom dijelu u Germania Sportu nosi tečaj od 3,00. Kladiti se možete OVDJE.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Jaap Stam

Ostale Vijesti