JON SUPER - Action Images
JON SUPER - Action Images

Čekićari preskočili Pijetlove, Liga prvaka udaljena im je tri boda

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 23:03

Prvo ime susreta bio je dvostruki strijelac Antonio

Nogometaši West Hama pobjedom su protiv Burnleyja na njihovom Turf Mooru zaključili 34. kolo engleske Premier lige u kojem smo imali prilike uživati u devet susreta budući da se ogled između Crvenih vragova i Liverpoola nije odigrao zbog prosvjeda domaćih navijača koji su utrčali na teren uoči utakmice iz protesta prema vlasniku kluba.

Čekićari su slavili na uvijek neugodnom gostovanju kod momčadi Sama Dychea rezultatom 1:2. Strijelac oba pogotka za goste bio je Antonio (21', 29'), dok je domaći sastav u prednost doveo Wood (19').

Gosti su bili bolji takmac tokom svih 90 minuta te potpuno zasluženo napuštaju Turf Moor sa sva tri boda.

Imali su posjed, veći broj kvalitetnih prilika, a samim time i udaraca na gol. Izostanak Masuakua i Ricea Moyes je odlično sakrio, dok gotovo pa kompletan Burnley danas nije bio dovoljno konkurentan da bi konkurirao Čekićarima za kojima je sezona za pamćenje.

West Ham je ovom pobjedom preskočio gradskog rivala Tottenham na petom mjestu prvenstvene ljestvice, a četvrto mjesto, na kojem se sad nalazi Chelsea i koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, udaljeno im je svega tri boda.

S druge strane, Burnley je trenutno 16. momčad prvenstva, a da su danas stigli do pobjede i matematički bi osigurali ostanak u ligi.

U prvom susretu dana, onom između WBA i Wolvesa, pobjednika nije bilo. Susret je završio rezultatom 1:1, a strijelci pogodaka bili su Silva (45') i Diagne (62').

Iako mu se to nikad prije nije dogodilo u trenerskoj karijeri, Sama Allardycea samo čudo može spasiti od ispadanja u Championship. Vukovima ova utakmica nije bila bodovno važna, ali su dominirali praktički tokom svih 90 minuta, dok je WBA ostao na predzadnjem mjestu Premier lige sa svega 26 bodova te ih samo 'matematika' i dalje drži u igri za ostankom u Premier ligi.


Tagovi

West HamBurnleyMichail Antonio

Ostale Vijesti