NK Istra 1961
NK Istra 1961

Català: “Riječani već slave tri boda, na nama je da pokvarimo taj scenarij”; Mlinar: “Rijeka je prvi favorit za titulu”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.02.24. | 16:54

Trener i vezist Istre 1961 uoči nedjeljnog sraza na Rujevici

Nogometaši Istre 1961 u nedjelju u 15 sati gostuju na Rujevici (HTV2, MAX Sport 1), gdje su jesenas, bolje reći ljetos, izgubili teniskim rezultatom – 0-6. No, tada je na klupi Puljana bio današnji trener Hajduka Mislav Karoglan, dok je Riječane predvodio današnji trener Dinama Sergej Jakirović.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Danas, pak, Riječane vodi Željko Sopić, a Puljane David Català.

“Teška utakmica je pred nama. Mislim da momčad Rijeke već slavi tri boda, s obzirom da su favoriti smatraju da će biti lagana utakmica uz odličnu atmosferu na stadionu. Na nama je da im pokvarimo takav scenarij, pokažemo osobnosti i pokušamo pobijediti. Znamo da će biti teško, ali idemo bez ikakvog straha po bodove”, naglasio je trener Istre 1961 na konferenciji za medije u subotu.

Svi igrači su spremni za utakmicu, osim Salima Faga Lawala koji ima ozljedu i Darwina Matheusa, koji je izvan kadra zbog bolesti.

“Vraća se i Ante Erceg, znamo da je igrač koji može napraviti veliku razliku na terenu, trebamo ga spremnog i u najboljem momentu, njega kao i ostale igrače”, dodao je Català, koji je potom upitan o suparniku.

“Rijeka ima visoko samopouzdanje, posebno nakon odigrane utakmice s Hajdukom, u dobrom su momentu, a naša strategija je dobra obrana, kompaktna igra i posjed lopte. Trebamo pokazati kakvu osobnost imamo, sada više nego ikada”, poručio je trener Zeleno-žutih.

Riječ je potom dobio Frano Mlinar.

“Čeka nas jedna prekrasna utakmica protiv momčadi koja je po meni prvi favorit za osvajanje lige, s obzirom na moment u kojem jesu i kvalitetu i širinu kadra s kojim raspolažu. Međutim, naša momčad ima izraženu osobnost i znat ćemo im se suprostaviti. Očekujem prije svega hrabru Istru i postavu s izraženom osobnošću. Vjerujem da možemo ponoviti rezultat s Drosine kad smo igrali 1-1, a možemo ga i nadići. Spremni smo na sve, očekujemo prekrasan ambijent, na Rujevici je gušt igrati, tako ćemo se i postaviti. Uživat ćemo u svakoj minuti i vjerujem da svi igrači jedva čekaju u nedjelju istrčati na teren”, kazao je Frano Mlinar.

(G)


Tagovi

David CataláFrano MlinarIstra 1961RijekaHNK RijekaRujevica

Ostale Vijesti