Milan Balaban/Šibenski portal
Milan Balaban/Šibenski portal

Carević uvjerljivo sredio aktualnog viceprvaka, Šibenik najavio povratak u HNL

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 11.08.23. | 20:48

Nogometaši Šibenika nadigrali su na Šubićevcu Vukovar 1991.

U prvom kolu nove sezone 1.NL, povratnik u drugi rang Šibenik s 3-0 na domaćem je terenu nadvisio Vukovar 1991. koji je prošle sezone završio drugi i također ima ambicije plasirati se u elitu. Do 65. minute igrala se izjednačena utakmica, bez pogodaka, a onda je Šibenik u razmaku od dvije minute, došao do prednosti od dva razlike. Zabili su Josip Majić i Carlos Torres, dok je pobjednički pogodak Narančastima donio Ivan Roca. Tako je Mario Carević trijumfalno debitirao na klupi Šibenika i najavio da će Šibenik biti spreman odgovoriti izazovima povratka u HNL.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Derbi kola na Šubićevac je privukao 1200 gledatelja, a lokalni mediji izvještavaju o dopadljivom nogometu kojeg je prikazala Carevićeva momčad koji je sastav postavio u 3-4-2-1 formaciji s visoko podignutim wing-backovima, igralo se po podu, kombinatorno, tražile se pukotine u čvrstoj obrani gostiju, s visokim pritiskom na zadnju liniju. A gol je mogao pasti već u samom uvodu, u trećoj minuti, ali i udarac Majića otišao tik kraj vrata. Nakon toga su prijetili Marijanović, Cvijanović, Božić, te Roca, čiju je ‘bombu’ s tridesetak metara u završnici prvog dijela vratar Vukovara Marijanović jedva ukrotio. Što se tiče gostiju, oni su se orijentirali na obranu svog gola, na duge lopte i praktički nisu zaprijetili u prvom dijelu. Iz tog poluvremena izdvajamo ozljedu Pavičića u ranoj fazi utakmice, pa je Carević umjesto njega u devetoj minuti uveo Kolegu, stoji u izvještaju Šibenskog portala.

Milan Balaban/Šibenski PortalMilan Balaban/Šibenski Portal

Novu izmjenu trener Šibenika obavio je na startu drugog dijela, umjesto Brajkovića ušao je Torres, da bi u 60. minuti Pozo zamijenio Marijanovića. Vukovarci su u nastavak ušli s dva nova igrača, ali Šibenik je bio taj koji je nastavio prijetiti. Točnije Majić. Narančasta sedmica u periodu od 53. do 59. minute tri je puta sjajno tukao, ali rezultat se nije mijenjao. Prije toga u šansi je bio Božić. Vukovar je pak najbliže golu bio u 58. minuti, u prilici je bio Pelko, njegov udarac glavom otišao je pokraj stative.

U 65. minuti domaćin je napokon zabio. Udarac Poza rukom je u svom 16-ercu zaustavio Periša, pa iako je u nastavku Torres zabio, sudac je poništio gol i pokazao na bijeli točku. Siguran izvođač bio je Majić koji je tako odličnu igru okrunio golom. Samo dvije minute kasnije igrači koji su ušli Torres i Pozo iskombinirali su novi gol Šibenika. Pozo je vrhunski izbacio Torresa jedan na jedan s golmanom gostiju, kojeg je mladi Kolumbijac majstorski lobao za 2:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Lijepu šibensku večer još je ljepšom učinio Vodičanin Ivan Roca. On je u 85. minuti, uz malu pomoć ‘živog zida’, zabio u za konačnih 3:0 i potvrdu prva tri boda u lovu na elitni rang. U sljedećem kolu Šibenik gostuje kod Solina, a Vukovar prvu utakmicu na domaćem terenu igra protiv Zrinskog iz Jurjevca. Ostale utakmice prvog kola 1.NL igraju se za vikend. (ŠP/G)

Šibenik: Ćosić, Osmanković, Dujmović, Pavičić (od 9. Kolega), Roca, Marijanović, Cvijanović, Brajković (od 46. Torres), Majić (od 76. Ivanković), Božić (od 76. Laća)

Vukovar 19191: Marijanović, Baltić, Bungić (od 46. Andačić), Garić, Gonzalez, Jukić, Knoll, Mustedanagić, Periša (od 73. Capitani Miguez), Rugašević, Weber



Tagovi

Prva nogometna ligaNK ŠibenikVukovar '91

Ostale Vijesti