Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL

Carević: "Dosta čudan tajming otkaza Bjelici", Strahonja: "Izvrsna i hladna reakcija Bela i VAR sobe"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.08.22. | 22:25

HRT-ov stručni i sudački eksperti prokomentirali dvije goruće teme dana.

Tradicionalna HRT-ova emisija ponedjeljkom 'Stadion' danas je održana u kasnijem terminu od uobičajenog zbog dvoboja hrvatske vaterpolo reprezentacije na Europskom prvenstvu u Splitu.

Dvije situacije koje su nas pred večerašnju emisiju, dakako, najviše interesirale bile su otkaz Nenada Bjelici i prosudbe Darija Bela na utakmici između Šibenika i Dinama na Šubićevcu.

"Dosta čudan tajming otkaza, nakon pobjede nad Hajdukom. Očekivalo se da će dobiti otkaz prije, ne i nakon pobjede", kratko je prokometirao otkaz Nenada Bjelice HRT-ov stručni komentator Mario Carević.

Što se pak utakmice na Šubićevcu tiče tu je glavnu riječ imao sudački ekspert Mario Strahonja.

"Bel je dobar, ne možemo reći izvrstan jer je mogao u nekim situacijama bolje iskontrolirati situaciju na terenu, pogotovo kada je riječ kod prigovora igrača", rekao je Mario Strahonja te je potvrdio da je Dario Bel dobro presudio kod penala za Dinamo, ali i nedosuđeno penala za Šibenik nakon Petkovićevog igranja rukom u vlastitom kaznenom prostoru.

"Već godinu i pol postoji jasna smjernica kod ovakvih situacija. Ako igrač sam sebe pogodi u ruku koja se nalazi u prirodnoj poziciji, onda to nije kazneni udarac. Ovo nije bila identična situacija kao ona nedavna na utakmici između Dinama i Bodo Glimta. Izvrsna procjena, vrlo hladna reakcija i Bela i VAR sobe", rekao je Strahonja. (nr)



Tagovi

Marijo StrahonjaMario StrahonjaStadionMario Carević

Ostale Vijesti