Pixsell
Pixsell

Čačić: "Za Ademija postoji interes, naši igrači u Lokomotivi dobro se razvijaju"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.03.23. | 17:57

Nakon što je Dinamo izbacio Lokomotivu iz Kupa pobjedom u pordužecima, medijima se obratio Ante Čačić

Dinamo je s 3:1 nakon produžetaka svladao Lokomotivu i izborio polufinala Hrvatskog nogometnog kupa. Dinamo nije krenuo najbolje, Lokomotiva je na odmor otišla s minimalnom prednosti, da bi Dinamo u drugom dijelu izjednačio, a onda u produžecima potvrdio pobjedu.

"Odigrali smo jednu zaista dobru utakmicu. Zadovoljan sam zbog prolaza. Bila je očekivano teška utakmica, znao sam da će biti neizvjesna. Već sam nekoliko puta rekao da je Lokomotiva za nas 'crna mačka'. Lokomotiva je bila življa i mobilnija, no ulaskom Ademija popravili smo igru. Bili smo bolji u drugom dijelu, u produžecima smo krenuli još ofenzivnije i na kraju smo uspjeli apsolvirati četvrtfinale. Nije bilo lako nakon onakve utakmice protiv Hajduka, vidjelo se da smo malo teški. Sada imamo četiri dana odmora do novog derbija. Sviđa mi se kako je momčad reagirala", rekao je za početak Čačić.

Dobre utakmice u redovima Lokomotive odigrala su i tri Dinamova igrača - Nikola Čavlina, Sandro Kulenović i Jakov-Anton Vasilj.

"Jako je važno da ti mladi igrači igraju, za njih je Lokomotiva jedna jako dobra sredina za razvoj. Čavlina je jako dobar, napreduje iz utakmice u utakmicu. Rekao bih budući vratar Dinama. Kulenović nije bio starter, ali vidi se da se iz utakmice u utakmicu diže, danas je bio jako opasan po ulasku. Trebamo vidjeti kada ćemo ga vratiti. Vasilj je bio ozlijeđen, sada se polagano vraća od ozljede. Pratimo ih sve".

Ademi, 'kapetan na odlasku' danas je bio odličan...

"Dok je Ademi tu, priču o njegovom odlasku ne bih razvlačio. Za njega postoji interes, a pronaći ćemo rješenje koje je najbolje za njega i za Dinamo. Je li to odlazak? Možda je. O njegovoj značaju za momčad je neupitno govoriti. On je vođa, kohezivni faktor. Igrači ga slijede. No, doći će vrijeme kada će Dinamo morati igrati bez Ademija, to su mjere koje su u nogometnu neminovne"

Luka Ivanušec ponovno je odigrao dobru utakmicu na lijevom krilu.

"Igra u kontinuitetu dobro na toj poziciji, to me jako veseli. Mislim da mu je to najbolja pozicija. Ima specifičan način igranja, malo je takvih igrača. Bitno je da igra što jednostavnije, sa što manje dodira. Zadovoljan sam načinom na koji se on razvija. Greške se događaju".

U nedjelju već slijedi Osijek, treća teška utakmica u osam dana...

"Sigurno smo imali energetsku potrošnju nakon Hajduka, ali vidjeli smo da smo u jako dobroj tjelesnoj spremi, pokazalo se da smo tu dobri. Do Osijeka imamo dovoljno vremena za odmor".



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHrvatski nogometni kupAnte Čačić

Ostale Vijesti