Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Čačić: “Riješili smo život kluba, prošli smo, ne treba vaditi zdrave zube”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.08.22. | 22:25

Razgovarajmo o tome da je Dinamo prošao, da igra u kontinuitetu u Europi, u skupinama i nismo imali baš laganog protivnika, poručio je Dinamov strateg

"Ne, nisam nikad imao takvu utakmicu", priznao je Ante Čačić nakon dvoboja s Ludogorecom, nakon lude utakmice, u kojoj smo vidjeli sve. I euforiju i naznaku drame, pljesak i zvižduke i, generalno, zasluženu i veliku pobjedu.

"Čestitam našim igračima, koji su ostvarili cilj. Zahvaljujem se svima koji su bili uz nas, obećano, učinjeno."

Što se to sve dogodilo, Dinamo je odigrao sjajnih 45 minuta, a onda...?

"Drago mi je da ste primijetili da smo odigrali prvo poluvrijeme, najbolje dosad, s pravim gardom, zabili smo tri gola. Dogodio se onda taj gol, odmah smo primili u nastavku i drugi gol i to je bio stres za momčad. Inače, ostavio sam Ristovskog i Mišića u svlačionici da ne bi dobili kartone. Nismo dobro kontrolirali loptu u nastavnku, ali moram reći da je ovu utakmicu najvažnije dobiti. Imali smo igrače više, nema razloga da se zabijamo, da idemo na blok, da se trošimo... Trebali smo biti mudriji. A morali smo voditi i računa da je za tri dana derbi. Ali kad se sve zbroji, zasluženo smo prošli."

Ludogorec je završio utakmicu s tri igrača manje.

"Dali su im suci kartone, a ne ja, ali očito nisu na psihološkom planu bili na razini ove utakmice, to je isto dio nogometa. Naši igrači zaslužuju samo pljesak, jer nije lako gurati na dva fronta. Riješili smo život kluba, koeficijent, gledat će se najmanje Europska liga čitavu jesen i nije umjesno vaditi zdrave zube."

Opet luda utakmica s Ludogorecom.

"S njima su uvijek lude utakmice. Nismo ušli u dramu u zadnjim minutama, to je dobro, ali, na treninzima nikad ne vježbamo 10 na 8 i 10 na 7, možda je i to razlog. No, razgovarajmo o tome da je Dinamo prošao, igra u kontinuitetu u Europi, u skupinama i nismo imali baš laganog protivnika, suvišno je trošiti riječi”, poručio je Dinamov strateg.


Tagovi

Ante ČačićGNK DinamoDinamo ZagrebLudogorecLiga prvaka

Ostale Vijesti