Hrvoje Jelavić/Pixsell
Hrvoje Jelavić/Pixsell

Čačić: "Ostajem li trener? To je pitanje za čelnike kluba! Znam da je trener najodgovorniji za poraze""

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.04.23. | 20:00

Ante Čačić opet je pričao o nesreeći i eurogolovima i nije dao odgovor hoće li dalje biti Dinamov trener. Ostavku nije podnio

Puno je novinara dočekalo Antu Čačića nakon utakmice.

"Što reći, ušli smo dobro u utakmicu, zabili smo gol, mogli smo podebljati vodstvo, ali to nismo uspjeli. Domaćini su zasluženo zabili dva gola, drugi je opet bio eurogol. Gledajući cijelu utakmicu imali smo energiju i htijenje. Imali smo dosta problema s momčadi, a najveći je problem realizacija, stvaramo prilike, ali ne zabijamo. Nemamo niti sreće, primamo eurogolove na kraju. Htjeli smo ići do kraja u ovom natjecanju, ali nismo uspjeli."

Kako objasniti te rezultate?

"Teško mi je, logično da je trener taj koji nosi najveći teret kad su loši rezultati. Ali, doista imamo problem s realizacijom, što znači da postoji neka igra, Ali, baš nas neće... Istra nam zabije eurogol, Gorica isto, Čop sad, a mi ne zabijamo velike prilike. To su sve situacije, koje odlučuju i koje su mogle prelomiti utakmicu. I onda primimo gol u zadnjoj sekundi."

Jeste li zasićeni tom situacijom?

"Nisam. Žao mi je svlačionice, navijača, svih koji su uz nas, Žao mi je što je ovaj rezultat dobar za one koji nas 'čkalje', ali vjerujem da ćemo na kraju ostvariti cilj. No, imamo velikih problema."

Imate li podršku kluba?

"To je pitanje za vodeće ljude kluba. Normalno je da se o tome priča, da se propituje kad su ovakvi rezultati, da je trener najodgovorniji, a puno manje zaslužan za pobjede. Teška je situacija, Drmić je osjetio aduktor pa smo ga morali vaditi. Vidjet ćemo kad je povratak Petkovića, Ivanušeca... Ali, imali smo sve, otišlo je na stranu domaćina, to je nogomet."

Prijelazni rok, je li bio loše odrađen?

"Prijelazni rok, doveli smo Perkovića, željeli smo još neke, ali nismo ih uspjeli dovesti. Nije to problem, nisam mislio da će nam se sve ovo dogoditi, da ćemo imati toliko peha."

Na koga ste mislili da je sretan ispadanjem?

"Stalno se traži negativa. puno je loših konotacija, a puno smo napravili dosad za hrvatski nogomet. Nisam baš siguran da su neke odluke bile nama sklone, prekršaj na aut liniji, a na Ljubičiću nema prekršaja... Kritike prrema meni? Uvijek sam spreman primiti kritike, koje su konstruktivne, ima puno razloga za kritike, ali i slučajeva kad nema ima i za pohvale."

Kako komentirate slučaj Rukavina i prozivke njegova oca?

"Imam jako puno igrača i puno roditelja. Čitam novine samo kad pobijedim. Ne mogu o tome govoriti, jer nisam sve pročitao, ali sa mnom ili bez mene Dinamo ne smije biti talac menadžera i njihova ispostava, na terenu se pokazuje tko zasluzžuje igrati. Nisam sve čitao, nešto sam čuo, ali mali Gabriel je sjajan dečko, vjerujem da će to i pokazati na terenu."

Ostajete li u klubu?

"To je pitanje za vrhušku kluba!"



Tagovi

Ante Čačić

Ostale Vijesti