Sanjin Strukic /PIXSELL
Sanjin Strukic /PIXSELL

Čačić: "Neki namjerno rade na destrukciji, a od Dinama svi žive... Nismo još izgubili utakmicu, nećemo ni sutra"

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 08.08.22. | 20:14

Ante Čačić vrlo otvoreno odgovorio je na kritike i negativne strelice upućene njemu i igračima nakon Varaždina, ali je i samouvjereno najavio da će se Modri plasirati u play-off Lige prvaka

Ante Čačić nije se povukao, uoči utakmice protiv Ludogoreca, uoči uzvrata koji vodi u play-off Lige prvaka, odgovorio je na kritike i otroven strelice koje stižu na njegov i račun igrača nakon zadnjih utakmica.

"Domaćin je u prvoj utakmici činio sve da dođe do prednosti, nije uspio, neće uspjeti niti sutra! Zato što očekujem stabilan i siguran Dinamo, uz podršku navijača. Imali smo i četiri dana odmora nakon Varaždina, uspjeli su se igrači dobro odmoriti i u dobrom raspoloženju dočekujemo utakmicu. Protivnik je za respekt, ima rezultate u Europi zadnjih godina, ali Dinamo ulazi odlučan da tu utakmicu dobije i plasira se u play-off Lige prvaka", najavio je Čačić, a onda se otvorio na pitanje od kritikama.

"Ne znam što bih vam rekao, osim da to ne razumijem. Ta priča počinje od pojedinih medija, a baš ti mediji žive od Dinama i njegovih rezultata.. Dinamo sa mnom još nije izgubio utakmicu, držimo sve pod kontrolom, dobili smo dvije utakmice na gostovanju u Europi. Da, u Varaždinu smo izgubili dva boda, ali nije ni to baš tako jednostavno, Imali smo težak u Razgrad i natrag, vratili se u srijedu ujutro, odradili tek jedan trening prije Varaždina. Uza sve to trebalo je voditi računa i ovoj utakmici. Razumijem da su ljestvice visoko postavljene i shvaćam dio navijača koji želi pobjede i igre u svakoj utakmici, ali to se ne može uvijek. Svi podižu formu, nitko u ovo doba sezone ne igra u punoj formi, nemamo dva stopera Šutala i Theophilea, dva igrača koji igraju iz zadnje lige igraju. Zasad nema razloga za nezadovoljstvo, ali da možemo biti bolji, to je istina. Što će biti više utakmica, bit ćemo bolji. Kritika zna biti i poticajna, aii i destruktivna. Na dobrom smo putu, ali vidim da tolenarncija prema Dinamu ne postoji, a to neki namjerno rade nemir u svlačionici, radi se destrukcija."

Nije Čačić tu stao, već je dodao:

"Toliko apostrofirati poziciju lijevog beka... Igrao je Ljubičić četiri utakmice, u svima je bio dobar. Najbitnije je da idemo prema naprijed. Dinamo je lokomotiva koja vuče hrvatski nogomet, što nam nije drago, voljeli bismo da je više tih klubova. I medijima je bolje da je Dinamo uspješan. Ako se ne varam, u rovom mandatu sam imao 56 utakmica, izgubio samo osam, od toga pet u Ligi prvaka, u skupini sa PSG-om, Portom... Sad još nisam izgubio. I ne vidim razloga za toliko nepovjerenje, osim neki neki hoće unijeti nemir, to neće uspjeti. Ja sam realiziran, 37 godina sam trener, nikad nisam ostavio nered za sobom. HNL ne treba podcjenjivati, ali doći u Europu bilo gdje, protiv bilo kojeg prvaka i pobijediti, to je dobar rezultat i ne može se očekivati da nam protivnik ništa ne napravi. Pričali smo o našim greškama iz prve utakmice, vjerujem da ćemo ispraviti nedostatke, da nećemo ponoviti te greške."

Nema Josipa Šutala, Theophilea, Bulata..., ali u kadru će biti Menalo. Kakvu utakmicu očekuje Čačić?

"Ista utakmica kao i prva, oni su htjeli doći u plus, nisu uspjeli, sad moraju učiniti sve da pobijede. Imamo dobar rezultat i vjerujem da ćemo biti dovoljno pribrani, tražit ćemo pobjedu. Nećemo igrati nekontrolirano. Igra treba biti bolja nego u prvoj utakmici, mogu se složiti, ali igračima će biti lakše ako prođemo u skupinu Europske lige i borimo se za Ligu prvaka. Ludogorec? Otišao je Soitirou, to je klub koji ima ozbiljnu selekciju, dolazi Thiago,koji igra s obje noge. Bolji su prema naprijed, jaki na bookovima, moramo limitirati tu njihovu igru."

Prije 10 godina gledali smo pravu dramu i pobjedu u 98. minuti.

"Ne priželjkujem takvu dramu. Mi smo imali takvu negativnu atmosferu, kad biste stavili loptu na centar sama je išla u gol. Ta utakmica nije krenula najbolje za nas. Nije bilo lako otići na poluvrijeme s 1:2. Rekao sam igračima na odmoru, nemojte prelaziti centar 20 minuta,nemojte srljati. Uspjeli smo pobijediti, jer smo vjerovali, a oni su krali vrijeme i to ih je koštalo isključenja i poraza. Zadnje minute smo bili strpljivi. Tada smo pokazali stabilnost, mirnoću. Da nije bilo tog gola ni ja ne bih bio gdje sam kasnije bio. Ne bih želio da se ponovi. Iako mi se godinu dana prije Rusije dogodilo da smo već u Rusiji pa smo primili gol u 91. minuti na Islandu. Ali, to je nogomet."


Tagovi

Ante ČačićDinamo ZagrebLudogorecGNK Dinamo

Ostale Vijesti