Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Čabraja za Germanijak: Kačavendina ozljeda je šokantna, ali ionako bismo vjerojatno ostali bez njega...

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.07.22. | 16:51

Sljedeći tjedan će biti operacija, želimo Lukasu brz oporavak. A što se momčadi tiče, pripremali smo se na njegov transfer pa sam već tražio alternative

Lokomotiva je završila svoje pripreme u Nizozemskoj, utakmica s Ajaxom (poraz 0:3) bio je vrhunac. No, kakve god pripreme bile, zasjenila ih je teška ozljeda Lukasa Kačavende. Najbolji i najvrijedniji Lokomotivin igrač spremao se ovog ljeta na novi iskorak, vjerojatno i transfer, a onda je sve otišlo k vragu. Stradao je ligament koljena, čeka ga operacija i mjeseci oporavka. Naravno da je ta ozljeda, samo tjedan dana prije početka prvenstva, šokirala sve na Kajzerice i obilježila ovaj pripremni period.

"Šokantna ozljeda, naravno, ali, nažalost je i to dio nogometa, događa se. Sljedeći tjedan bi Lukas već trebao na operaciju, a nakon toga slijedi oporavak. Želim mu sve najbolje, da se što prije vrati nogometu, zdrav", rekao je Silvijo Čabraja, trener Lokomotive.

S ljudske strane, nema spora, šok i želje za oporavkom, ali s nogometne - mora se dalje bez Kačavende. Kako bez najboljeg igrača, nije lako naći zamjenu, alternativu?

"Svi znaju koliko nam je Kačavenda značio, bio je važan igrač prošle sezone, mladi reprezentativac. No, ionako bismo vjerojatno ostali bez njega da se nije ozlijedio, velika je vjerojatnost da bi do kraja kolovoza napravio transfer. Tako da sam ja već prije razmišljao o alternativama, zamjenama i pokušavao ga nadomjestiti. Jesam li uspio? Ne znam, to ćemo vidjeti kad počnu prave utakmice, kad krene prvenstvo. Jedno su pripreme, drugo je natjecanje, tek nakon dva-tri kola moći ćemo vidjeti u kojem smjeru idemo."

A u prvom kolu odmah Dinamo u Maksimiru. Ante Čačić nedavno je Lokomotivu prozvao crnom mačkom, uzela je prošle sezone Modrima sedam bodova, mogla je još dva. Što može sad?

"Dinamo je favorit, vidjeli ste i u Superkupu kolika mu je širina kadra. Ali, mi ćemo kao i svaki put dati sve od sebe i pokušati opet uzeti neki bod. U zadnje tri utakmice to nam je uspjelo, probat ćemo opet."

Iako, nije bilo previše prometno na Kajzerici, od novih igrača izvan Lokomotivina pogona došli su samo Crnogorac Vladan Bubanja i igrač Zrinjskog iz GOŠK-a Gabele Blaž Bošković.

"Da, nismo doveli puno pojačanja, ali još traje prijelazni rok i moguće je da će biti još novih igrača. Uzdamo se u ono što imamo, poglavito u svojoj školi. Dosta je mladih igrača s nama, Stojković je već staro ime, imamo igrače 2004. (Sotiček), čak i 2005. godište (Krivak).,, Neki su se vratili s drugoligaških posudba, tako da vjerujem da će netko od njih iskočiti u ovoj sezoni. Kao i uvijek."

Koji su onda ciljevi Lokomotive u novoj sezoni?

"Želimo napraviti iskorak u svakom smislu i rezultatski i igrom. Želja nam je što prije steći neki mir, da možemo nornalno raditi, vez prevelikog pritiska i napredovati s tim maldim igračima.", zaključio je Čabraja.


Tagovi

Lukas KačavendaNK LokomotivaSilvijo ČabrajaHNL

Ostale Vijesti