Reuters
Reuters

C. Ronadlo nije dobar za Man Utd, ali Vincent Aboubakar - je!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.01.23. | 19:40

Ovo bi bio jedan od ironičnijih transfera u povijesti nogometa...

Još se uvijek nije stišala prašina nakon što je Cristiano Ronaldo, peterostruki najbolji igrač svijeta, završio u Saudijskoj Arabiji. Doduše, njegov novi klub Al Nassr jedan je od najjačih saudijskih klubova, a Portugalca su u svlačionici dočekala neka poznata, iako ne toliko slavna imena poput Davida Ospine, Luiz Gustava, Gonzala Martineza, Talisca i Vincenta Aboubakara, napadača Kameruna iza kojega je sjajno Svjetsko prvenstvo iako njegov Kamerun nije prošao grupu.

Aboubakar je naime protiv Srbije ušao u igru pri 1:3 zaostatku svoje momčadi, te je u razmaku od 10 minuta prvo spektakularno zabio, a onda i asistirao za konačnih 3:3, da bi u posljednjoj utakmici na turniru zabio jedini pogodak na utakmici i nanio jedini poraz Brazilu na turniru, ako računamo, dakako, samo prvih 90 minuta utakmici.

Cristiano Ronaldo je nedavno napustio Manchester United i pridružio se u Aboubakaru u Al Nassru, a sada bi Aboubakar mogao napustiti Al Nassr i prijeći u Manchester United. Barem tako tvrdi saudijski medij OKAZ, dok Al-Riyadh tvrdi da je Al Nassr stavio Aboubakra na transfer listu kako bi se ostavio prostor za registraciju C. Ronalda, budući da je njegovim dolaskom probijena granica internacionalaca u jednom klubu kojeg dozvoljava tamošnji nogometni savez.

Aboubakar je u Al Nassr stigao u lipnju 2021. iz Besiktasa, u prvoj sezoni u žuto-plavom dresu zabio je osam pogodaka u 24 dvoboja, a ove je četiri puta zabio u 12 utakmica za saudijski klub.

Koliko je realan njegov prelazak na Old Trafford, ne bismo htjeli špekulirati, no Saudijci tvrde da bi Cristiano Ronaldo za svoj novi klub mogao debitirati 22. siječnja protiv Al Ittifaqa budući mora odraditi suspenziju od dva susreta, koju je dobio još kao član Manchester Uniteda kada se neprofesionalno ponio prema jednom navijaču Evertona. 

Al Nassr je trenutačno vodeći na ljestvici tamošnjeg prvenstva i ima četiri boda više od Al Shababa.

(Hina, rv)


Tagovi

Al NassrManchester UnitedCristiano RonaldoVincent Aboubakar

Ostale Vijesti