Burnley slavio u Norwichu i produljio nadu u Europu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.07.20. | 20:38

Današnji gosti bi uz neki ludi splet okolnosti mogli i do Europske lige.

Norwich City i Burnley odigrali su prvu i ujedno jedino danas utakmicu 37., predzadnjeg kola Premiershipa sezone 2019./2020.

Utakmica je završila 0:2 s dva gola Burnleya pred krajeve svakog od dva poluvremena.

Domaćini su mu znatno olakšali posao s dva crvena kartona, oba u prvom poluvremenu i oba izravna. Prvi je dobio Emiliano Buenda prilikom jednog duela na sredini terena nakon visoke lopte, a isključenje je, na prvi pogled, u najmanju ruku diskutabilno. Ali samo na prvi. Dugo je sudac Friend pregledavao VAR, no na kraju je našao kut iz kojeg je uvidio da se igrač domaćina nesportski poslužio laktom i izvršio, ajmo je tako nazvat, nedozvoljenu interakciju s potiljkom protivnika.

Novi crveni karton dobio je Švicarac hrvatskoj porijekla Josip Drmić, a ovaj je bio puno očitiji. Opet se radilo o situaciji na sredini terena, iako uz aut-liniju, ali je napadač u startu ušao otvorenim đonom prema protivniku te ovom prilikom VAR pregled nije bio ni potreban. Od tog trenutka ‘’Kanarinci’’ igraju s čak dva igrača manje.

Gosti su tu iznimnu borjčanu nadmoć uspjeli kapitalizirati već do odlaska na pauzu. Već je na satu za igru stajala brojka 49 a s desne je strane lijevom nogom ubacio Johann Gudmundsson. Visoku loptu je škaricama zahvatio Novozelanđanin Chris Wood, istinabog ne previše čisto i snažnu, ali dovoljno precizno da se od trave odbije u sâm kut Krulova gola za 0:1 u petoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

U nastavku je, logično, Burnley imao bolje šanse za povećanje vodstva, no ono je došlo tek u 80. minuti. S lijeve je strane ubacio Nizozemac Erik Pieters, a na centaršutu nije bilo baš nikoga od njegovih igrača. Umjesto toga, potpuno sam je na njoj bio Ben Godfrey i, potpuno neometan, u namjeri da primiri loptu, je ne uspjeva iskontrolirat te je preusmjerava u vlastitu mrežu.

Ostalo je 0:2, a ovime je Burnley održao kakvu-takvu nadu za izlaskom u Europu. Trenutno su na 54 boda, Wolvesi su na 56 ali i utakmici manje. Burnleyu bi odgovaralo ako bi ‘’Vukovi’’ ikako mogli kiksati kod kuće protiv Crystal Palacea pa da u zadnjem kolu izbore makar dramu, no između su i Tottenham s 55 bodova te Sheffield United s 54.

Norwich je uvjerljivo zadnji i već odavno budući sudionik Championshipa.

(foto: Molly Darlington/Reuters)

 


Tagovi

Europska ligaPremiershipBurnleyNorwich City

Ostale Vijesti