'Burićeve bebe' bolje od Zagreba, Rijeka pobijedila Istru

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 14.05.16. | 19:07

Trener Hajduka uoči utakmice sa Zagrebom nije mogao računati na čak 16 igrača pa je na teren poslao postavu prosječno staru 19,6 godina, s mnogo igrača iz B momčadi te juniora, ali i kadeta. No, i takav Hajduk je bio dovoljno dobar da upiše tri boda protiv Zagreba koji će sljedeće igrati u Drugoj HNL.

Poveli su Splićani golom Bašića u 29. minuti, a 6 minuta kasnije dogodio se trenutak koji je odlučio utakmicu – crveni karton je nakon teškog prekršaja zaradio domaći igrač Stubičan.

Hajduk je brojčanu prednost do kraja poluvremena golom Tudora na asistenciju Mujana i izgledalo je kao da će Splićani mirno privesti utakmicu kraju, ali se Zagreb nije predao.

Medić je u 58. minuti zabio udarcem sa 17-18 metara te smanjio na 2:1, ali nije Zagreb uspio doći do izjednačenja. U 69. minuti Kolinger je srušio Tudora u šesnaestercu, a Tudor je sam bio izvođač i postigao svoj drugi gol na utakmici na kojoj je nosio kapetansku vrpcu. No, Zagreb se još jednom vratio – u 75. je Hajdukov Ismajli skrivio novi kazneni udarac, a siguran je s bijele točke bio Medić.

Treba reći kako je kiša dobro natopila Kranječvićevu te su uvjeti za igru bili teški. Lopta je zapinjala u lokvama, igrači su bili blatnjavi, a u jednom trenutku je utakmica nakratko i prekinuta zbog jake kiše.

U drugoj utakmici igranoj od 17 sati Rijeka je na domaćem terenu s 2:0 pobijedila Istru. Strijelci su bili Vešović i Brezove, a Rijeka se tako od sezone oprostila sa 16 bodova razlike u odnosu na Hajduk.

Prva HNL, 36. kolo:

Zagreb – Hajduk 2:3 (Medić 58', 76'-11m/Bašić 29', Tudor 45', 70'-11m)
Rijeka – Istra 1961 2:0 (Vešović 32', Brezovec 52')

(Foto: Pixsell)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ostale Vijesti