Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Budimir uzima kapetana, ali i 'desetku' Bilih tića koji su prošle sezone igrali finale UEFA Youth lige

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 11:07

Očekivano.

Marijan Budimir je prije nešto više od mjesec dana i službeno imenovan za novog trenera Širokog Brijega. Nakon što je ostvario sjajne rezultate na klupi juniora Hajduka, Budimir se odlučio napraviti iskorak prema seniorskom nogometu, a iako ga se povezivalo sa Slaven Belupom, Rudešom i Istrom 1961, on je u konačnici otišao u Široki Brijeg koji je prošle sezone prilično podbacio.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prošlu sezonu je Široki, inače dvostruki prvak BiH, bio skroman peti, a budući da su za prvakom Zrinjskim zaostali čak 30 bodova, Uprava kluba odlučila je napraviti velike promjene u svlačionici. Budimir je doveden kao dugotrajno rješenje, a njegov dolazak na neki način znači i da će Široki i Hajduk ubuduće surađivati. Budimir je s Bilim tićima dogurao sve do finala UEFA Youth lige što je svakako ogroman uspjeh, a među najvažnijim igračima u toj momčadi bili su kapetan Marko Capan i ofenzivni veznjak Jere Vrcić. Iako je njihov potencijal očigledan, oni u ovom trenutku ne mogu konkurirati za prvu momčad Hajduka pa su tako u klubu procijenili da bi za njihov igrački razvoj bilo najbolje da odu na posudbu gdje će imati priliku osjetiti čari seniorskog nogometa i gdje će imati veliku minutažu.

Budući da je Budimir jako dobro upoznat s njihovim kvalitetama, baš kao što su i njih dvojica upoznata s njegovim metodama rada, dogovor na relaciji Široki – Hajduk da Capan i Vrcić presele na Pecaru je brzo postignut. Vijest, doduše, još uvijek nije službena, ali to bi se trebalo dogodit u narednih nekoliko dana.

U Široki Brijeg su nedavno stigli Luka Mamić, Cyrille Kpan, Ivan Pranjić, Tvrtko Buljan, Adam Benić i Stephen Chinedu, dok je od odlazaka najzvučniji bio onaj potencijalnog hrvatskog U21 reprezentativca Morisa Valinčića koji je prvo dogovorio sporazumni raskid ugovora, da bi onda kao slobodan igrač preselio u Istru 1961.

Inače, Marko Capan je dosad skupio pet nastupa za prvu momčad Hajduka (dvije asistencije), dok je Jere Vrcić jedinu utakmicu za prvu momčad Bijelih ostvario u drugom kolu Hrvatskog nogometnog kupa kad je Hajduk s 5-1 svladao Tehničar. (I.A.S.)



Tagovi

Marko CapanJere VrcićHajdukŠiroki BrijegLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti