REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Brozović, Perišić, Džeko: Vatreni asistirali Bosanskom dijamantu, Inter preokrenuo za pobjedu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.10.21. | 22:25

Sassuolo se dobro držao, ali onda se ukazala hrvatsko-bosanska kombinacija

Nogometaši Intera večeras su u sklopu 7. kola Serie A od 20:45 sati gostovali kod momčadi Sassuola. Aktualni prvak slavio je s 2:1, a pogotke za preokret su nakon gola Domenica Berardija u 22. minuti zabili Edin Džeko u 58. te Lautaro Martinez u 78. minuti. Marcelo Brozović te Ivan Perišić, asistent za prvi gol, bili su u početnom sastavu Nerazzurra.

Dobro je krenulo za domaćine. U 21., krilni napadač Sassuola Jeremie Boga s lijeve je strane ušao u kazneni prostor, gdje ga je nespretno po nozi zahvatio slovački stoper Milan Škriniar. Berardi je naciljao donji desni kut, Samir Handanovič pročitao stranu, ali udarac je bio presilovit i lopta se Slovencu iz ruku izmigoljila u mrežu.

Pogodak Berardija pogledajte OVDJE.

Moglo je postati i gore po goste, Sassuolo je na kraju poluvremena krenuo u sjajnu kontru, Gregoire Defrel hitao prema Hadanoviču, a iskusni čuvar mreže napustio svoj šesnaesterac i startao na francuskog napadača. Neki bi ovo okarakterizirali kao prekršaj za isključenje, ali Interov golman nije dobio ni žuti karton.

Domaćini su uz minimalnu prednost u prvom dijelu bili bolji i po statistici. Sassuolo je imao 53% posjeda u odnosu na Interovih 47%, kao i šest udaraca prema vratima u odnosu na protivničkih pet.

Simone Inzaghi u 57. minuti u igru uvodi Edina Džeku kako bi osvježio napad te Inter krenuo prema naprijed. Ni 60 sekundi kasnije, znao je da nije požalio. Brozović je Perišiću dao loptu na lijevu stranu, a Vatreni s 30-ak metara ubacio na desnu stativu u kazneni prostor, gdje se našao Bosanski dijamant i pogodio glavom.

Pogodak Džeka pogledajte OVDJE.

Kapetan reprezentacije BiH time je postao prvi igrač u Interu koji je zabio šest golova u prvih sedam ligaških utakmica još od legendarnog Ronalda, kojemu je to pošlo za rukom u sezoni 1997./98.

Nakon Handanoviča, u 76. je u problemima Andrea Consigli. Vratar Sassuola neopreznog starta na Džeku u svom kaznenom prostoru, ali ovog je puta sudac reagirao i pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač za 2:1 bio je Lautaro Martinez.

Pogodak Martineza pogledajte OVDJE.


Serie A, sedmo kolo:

petak

CAGLIARI – VENEZIA 1:1

subota

SALERNITANA – GENOA 0:1

TORINO – JUVENTUS 0:1

SASSUOLO – INTER 1:2

nedjelja

BOLOGNA – LAZIO

SAMPDORIA – UDINESE

VERONA – SPEZIA

AS ROMA – EMPOLI

FIORENTINA – NAPOLI

ATALANTA - MILAN




Tagovi

ItalijaSerie ASassuoloInterEdin Džeko

Ostale Vijesti