Brighton ponovno iznenadio Topnike, Maupay zabio za pobjedu u 95. minuti

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 20.06.20. | 17:52

Prve dvije utakmice u Premier ligi danas završile su bez pobjednika.

Prva utakmica, ona s početkom u 13:30, igrala se na Vicarage Roadu u Watfordu. Bila je to jedna jako zanimljiva utakmica, a gotovo pa nevjerojatno zvuči da smo jedina dva pogotka na utakmici vidjeli u njezinim posljednjim minutama.

U prvih 45 minuta gosti su bili bolja momčad na terenu. Vardy je imao odličnu prigodu u 15. minuti, ali su i domaćini mogli do vodstva u 35. kada je opasno zaprijetio Doucoure.

Ipak, mreže se nisu tresle pa se na predah otišlo s početnih 0:0.

U nastavku smo gledali jako dobar nogomet, a prve dvije velike prilike imali su domaćini u 48. i 50. Minuti susreta. Prvo je zaprijetio Sarr, ali njegov udarac izvrsnom intervencijom brani Schmeichel, da bi onda dvije minute nakon njega blizu pogotka bio i kapetan Watforda Deeney, ali je njegov snažan udarac otišao malo pored vratnice.

Nakon toga vidjeli smo dvije dobre prilike Leicestera, u 61. je blizu gola bio Soyuncu, dok je sedam minuta kasnije opasno zaprijetio i Gray.

Leicester je nastavio s pritiskom, a najbliže su pogotku bili u 74. minuti kada je Albrighton pogodio vratnicu. Svega mintu nako njega zaprijetio je i Maddison, ali udarac desetke gostiju zaustavio je blok domaćina.

Prvi pogodak na utakmici vidjeli smo u 90. minuti. Gray je jednom dijagonalom pronašao Chilwella, a lijevi bek gostiju je fantastičnim udarcem matirao domaćeg čuvara mreže koji je u ovom slučaju bio u potpunosti bespomoćan – 0:1

Kada su već svi mislili da će gosti upisati novu gostujuću pobjedu, Dawson je u trećoj minuti sudačke nadoknade vremena pogodio za izjednačenje. Bio je to korner u posljednim sekundama utakmice, lopta je došla do Kabaselea koji je uputio loš udarac, ali se njegov pokušaj odbio do Dawsona koji s pet metara škaricama zabija za izjednačenje – 1:1

Budući da se sve to odvilo u posljednjim sekundama utakmice, nove promjene na semaforu više nije bilo.

S ovim remijem Leicester je samo dodatno potvrdio svoje treće mjesto, dok je Watford sada na 16. Mjestu iako imaju svega jedna bod više od 17. West Hama i 18. Bournemoutha.

U drugoj utakmici dana snage su Amex stadionu odmjerili domaćin Brihton i Arsenal. Utakmica je završila rezultatom 2:1, a strijelci pogodaka bili su Dunk i Maupey kod domaćina (75', 90'), dok je kod gostiju precizan bio Pepe (68').

U prvih 45 minuta Arsenal je bio bolja momčad te su gosti bili ti koji su u dva navrata mogli doći do vodstva.

Valja istaknuti izvrstan pokušaj Sake kojeg je zaustavila greda, a osim njega zaprijetio je i Lacazette koji je ipak bio malo neprecizan.

Na predah se u konačnici otišlo s početnih 0:0, ali je bilo jasno kako Topnike ne zanima ništa drugo osim sva tri boda u ovom susretu.

Izabranici Mikela Artete nastavili su s boljom igrom i u nastavku, a prvi pogodak na utakmici vidjeli smo u 68. minuti.

Saka je uposlio Pepea koji se oslobodio svojeg čuvara i onda prekrasnim udarcem lijevom nogom matirao Ryana koji je u ovoj situaciji bio potpuno nemoćan – 0:1

Slavlje Arsenala trajalo je svega sedam minuta, a onda se, praktički ni iz čega, pojavio kapetan domaćeg sastava Lewis Dunk koji se najbolje snašao u 16-ercu gostiju nakon jednog kornera te je spretno i sretno ugurao loptu u mrežu – 1:1

Kada su već svi mislili da će utakmica završiti bez pobjednika, ukazao se fantastični Francuz Neal Maupay. Igrala se peta minuta sudačke nadoknade, bila je to jedna brza i “školska akcija” domaćina koji su u potpunosti izigrali obranu gostiju nakon čega je Maupay rutinski prebacio istčalog Martineza za veliko slavlje njegove momčadi - 2:1

Jasno, do kraja utakmice nije bilo većih prigoda, a s ovim rezultatom Arsenal ostao na devetom mjestu te su popustili preskočiti svoje rivale iz sjevernog dijela Londona Tottenham, dok je Brighton također zadržao svoje 15. Mjesto, ali su sada barem sigurni da ih West Ham i Bournemouth ni u kojem slučaju neće prestići u ovom kolu.

(foto: Mike Hewitt/Pool via REUTERS)

 

 


Tagovi

Neal MaupayCraig DawsonCraig DawsonBen ChilwellNicolas PepeLewis Dunk

Ostale Vijesti