Brekalo: Nadam se mjestu prvih 11

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.11.19. | 19:37

Mlade uzdanice A reprezentacije ne kriju optimizam.

Treći je dan otkako se hrvatska nogometna reprezentacija okupila pred odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2020. protiv Slovačke.

Vatreni su se u utorak preselili u Opatiju, a pred mikrofone danas su stali bundesligaši Tin Jedvaj i Josip Brekalo.

"Jučer smo odradili prvi ozbiljniji trening. Svi smo u dobrom stanju i jedva čekamo utakmicu. Mi u svlačionici znamo koliko vrijedimo i zato ulazimo u utakmicu bez nekog većeg pritiska. Znamo što možemo i to moramo pokazati u subotu", rekao je defenzivac Augsburga.

U ponedjeljak na Maksimiru odrađen je prvi trening po okupljanju, nakon čega su igrači pohrlili na akciju ''Vatreno srce''. Jedvaj može pokriti više pozicije, najčešće u sredini obrane, na njenoj desnoj strani, kao i na zadnjem veznom.

"Ovdje kad dođem, želim samo igrati i pomoći koliko god mogu. Gdje izbornik Dalić odluči da najviše trebam, tu ću i igrati. Kako god on kaže, pružit ću sve od sebe."

Na pitanje postoji li pritisak, rekao je:

"To je više neki vanjski pritisak o kojem svi pričaju, ali mi ulazimo u utakmicu kao da je prva u kvalifikacijama, a ne posljednja. Želimo pružiti sve od sebe, idemo na pobjedu i po plasman na Europsko prvenstvo."

Prokomentirao je otkud dolazi najveća prijetnja iz redova protivnika:

„Tu je Marek Hamšik, koji je najiskusniji i ima najviše utakmica u nogama. Imaju jako dobra krila, kao i vezni red. U obrani je Milan Škrinjar, koji igra odlično u Interu. Slovačka ima jako dobru ekipu i mislim da ne treba biti mjerilo naša pobjeda 4:0 tamo. No, mi smo Hrvatska, bolji smo i kvalitetniji, ali moramo to i dokazati.“

O svojim igrama u Bundesligi:

"Igram u kontinuitetu i ono što najbolje znam - na mjestu stopera. Najbitnije je da svakog vikenda imam 90 minuta u nogama, da se razvijam i održavam formu."

Poslije Jedvaja, pred predstavnicima sedme sile ukazao se krilni igrač Wolfsburga, Josip Brekalo. 21-godišnjak bi vrlo lako mogao u početnih 11 zamijeniti Antu Rebića.

"Atmosfera je jako dobra. Svi smo svjesni o kakvoj je važnoj utakmici riječ. Ovo je, i nama i njima, posljednja prilika da se plasiramo na Europsko prvenstvo. Sigurno da smo u boljoj situaciji i ona pobjeda 4:0 iz Slovačke daje nam za pravo da se osjećamo favoritima. Ako budemo pravi, Hrvatska će se kvalificirati na još jedno veliko natjecanje", počeo je.

Upitan je upravo za možebitnu ulogu startera u subotu:

"Posljednja dva treninga sam propustio. Trenirao sam odvojeno, ali se osjećam dobro. Sanirao sam neke male ozljede i sve je u redu. Danas ide puni trening, na raspolaganju sam i nadam se da ću igrati."

Kao i Jedvaj, upitan je za svoju dosadašnju bundesligašku kampanju:

"Zadovoljan sam u Wolfsburgu. Krenuli smo jako dobro u sezonu, sada smo upali u neku malu krizu. Međutim, na dobrom smo putu i nadam se da ćemo polusezonu odraditi na najbolji mogući način."

O statusu mlađih igrača u reprezentaciji:

"Mladi igrači dolaze i to je prirodno da se namećemo kako bi i mi pružili neki obol ekipi. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom smjeru, da će doći još novih mladih igrača i da će Hrvatska vidjeti da ima još novih Modrića, Rakitića, Mandžukića,…"

Hrvatska je trenutno vodeća u grupi E sa 14 bodova, Mađarska je druga s 12, Slovačka treća sa 10, Wales ima osam, a Azerbejdžan Nikole Jurčevića svega jedan bod. Izabranicima Zlatka Dalića potreban je barem bod da bi bili sigurni za smotru najboljih europskih reprezentacija naredne godine. Slovačka i Wales imaju utakmicu manje, te je to jedna činjenica koja poziva na oprez.

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

Josip BrekaloTin JedvajHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićKvalifikacije za EuroEuro 2020Slovačka nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti